Hogyan szoktassam rá, hogy ne harapdáljon?
Most kaptam kiskutyát, 2,5 hónapos. Eleinte kis félénk volt, most már hogy megismerte az udvart, nagyon elemében van, igazi játékos. A gond csak az vele, hogy egyszerűen nem érti meg, hogy nem szabad harapdálni se a kezemet, se a lábamat. Mármint, eleinte harapdálhatta, mert nem fájt, vigyázott rá, hogy ne okozzon fájdalmat, de mostanában már annyira kapkod, meg ugrál, hogy már nem egyszer véresre kapta a lábam. Az orrára szoktam ütni, meg mondom neki, hogy NEM SZABAD, és mindig ez a "büntetés", de egyszerűen nem érti meg... Most akkor mit tehetek??
u.i.: Mást is harapdál.
Az elején kellett volna gondolkodni, hogy ne engedd meg.
Nyomd le a földre a nyakánál, mikor harap és morogj hozzá.
Tartsd úgy fél percig, vagy amíg meg nem adja magát. Ha felpattan és megint harapna, akkor ugyanígy.
A mamája amúgy ráharap felülről a pofájára, ha túl erőset harap a kicsi. Tehát az is lehet eg módszer, hogy ráfogsz erősen a felső részére a pofájának, a lógó husit meg behajtod a fogai alá, gy nem tud harapni, és megszorongatod úgy, hogy nyüszítsen.
Az alomtársak viszont felvisítanak, és otthagyják, véget vetnek a játéknak. Ezekkel érdemes még próbálkozni, de legfőképp idő, turelem és kitartás.
de amúgy még kölyök, 1 éves korára leszokik róla.
az enyém is annyira harapdált, meg a vendégeket is, pedig 3 hónapos koráig az anyjával volt. és nagyon tűhegyesek voltak a fogai. szerintem azért csinálják hogy koptassák, vagy nemtudom. de nemrég lett 1 éves és már több hónapja leszokott róla. mostmár nem is harap olyan fájdalmasan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!