Hogyan lehet egy fajtát elismertetni?
Figyelt kérdés
Vagy hogyan lehet egy adott fajtából, ha a standard méreteket kinövi, ugyanúgy elismertetni? (A standard-et lecsökkentették apránként)2021. máj. 24. 19:20
1/7 anonim válasza:
FCI oldalán megtalálod a menetét egy új fajta elismertetésének. De itt is volt már millió kérdés erről, unalmas újra és újra leírni.
Ha egy kutya nagyobb lesz, mint a standard, attól még kap tk-et és elismert, csak a tenyészszemlén nem fog valószínűleg átmenni, így tovább tenyészteni nem lehet.
2/7 A kérdező kommentje:
De ha egy tenyésztőnek van egy megfelelő párja mellé, úgy tenyésztheti?
2021. máj. 24. 19:40
3/7 anonim válasza:
Ha a kutya nem felel meg a standardnak és nem kap legalább megfelelt tenyészszemle minősítést, nem lehet vele tenyészteni.
4/7 A kérdező kommentje:
Bocsánat, félre értelmeztem, nincs kérdésem!
2021. máj. 24. 19:43
5/7 anonim válasza:
A tenyészszemle nem egy ördögtől való dolog. Nem egy fajtánál láttam, ha nem túlzottan nőtt nagyobbra a kutya, megadják a tenyészthetőt. Lényeg, csak gyártson kölyköt, aminek törzskönyvezése pénzbevétel az egyesületnek.
Kevés az a fajta, ahol kőkeményen mérik a magasságot.
6/7 anonim válasza:
Most nyilván nem pár centi különbségről van szó. De azért az extrém eltérésre a standardtól nem szokták megadni a tenyészthető minősítést.
7/7 anonim válasza:
+/- 5 cm szokott lenni a standard leirasokban, sok fajtat neztem mar, ez az altalanos szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!