Meddig lehet abortuszt végezni ķutyáknál?
Van 1 kistestü kutyusom és most volt az első tüzelése neki. Egy hete a féltesóm vigyázott a kutyára -nem akartam egyedül hagyni nehogy vmi idegen kutya kiszagolja hogy tüzel és ráugorjon. De hazudott h nem volt semmi gond mert az egyik szomszéd most kérdezte h mennyi idő alatt váltak szét a kutyák? Nem értettem miröl beszél és mondta h egy vizslaszerü nagy keverék kutya meg az enyém összeragadtak.
Egy hete volt a dolog,nagyon féltem a kutyusom mert ha terhes ő belehalhat a szülésbe is.
Nagyon merges vagyok féltesomra ia h nem vigyázott rá rendesen meg nem szolt hogy mi van,pedig fizettem is neki érte
Most meg idoben vagy, irany az orvos!
Egyebkent szerencsere egeszen sokaig lehet vemhesen is ivartalanitani, talan csak az utolso 2 hetben nem, viszont minel kesobb tortenik meg a mutet, nyilvan annal kockazatosabb.
Most még lehet! Most vidd el!
Félidőig elvégzi minden orvos az ivartalanítást, utána már nem vállalja el mindenki.
Az csak magán vélemény, hogy rossz kerítés mellett, amin ki-be tud szökni kutya, nem tartunk ebet. Pláne tüzeléskor el kell zárni a kutyát, ha nem vagy vele. És olyanra nem bízzuk a felügyeletet, aki nem elég felelősségteljes.
Nem tudtam h nem fog rá rendesen vigyázni még fizettem is neki érte!
Szegény kiskutyám. Holnap hivom is az állatorvost. Akartuk amúgy ivartalanítani de az állatorvos azt mondta h meg kell várni az első tüzelést
Rohadt dühítő az ilyen felelőtlenség...
Ilyenkor sokkal kockázatosabb az ivartalanítás, mert jóval vérzékenyebb a kutya. Tüzelés után 2-3 hónappal lenne szabad csak ivartalanítani. De nyilván egy kölyköt ne elless le, mert az is baromi veszélyes! Meg amúgy sem kellene szaporítani.
Én nem is akartam hogy ez legyen. Féltesómnak is mondtam hogy vigyázzon rá még pénzt is adtam a munkájáért!
Mivel kistestü kutyus akár bele is halhat ha hagyom kihordani a kölykö(ke)t. A szomszéd azt mondta egy vizsla szerü keverék nagy kutyával ragadtak össze.
De a féltesom egyből szól talán kaphatott volna rá gyógyszert hogy ne legyen terhes. De a képembe hazudta hogy minden rendben volt. Ha nem futok össze a szomszéddal most ki tudja mikor tudom meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!