Sürgős ,,segítségre" lenne szükségem. Mit tanácsoltok?
Arról lenne szó, hogy van egy 2-2,5 éves ivartalanított kutyám, akivel mostanába elég sok probléma adódott. A legfőbb és igazából egyetlen baj az az, hogy majdnem minden kutyát megugat (nem csak simán ugat, inkább már agresszívabban). Kiskorába sikerült leszoktatnom róla, de most valamiért kb nem tudom fegyelmezni. Azóta ilyen, amióta befogadtunk egy negyedik kutyát, mint ideiglenes gazdái. Egy pár hónapos kölyökről van szó. Amióta itt van az a kutya az itthoniakkal is próbálkozik, pl megmorogja őket, odakap nekik stb., eddig ilyet sose csinált. Ha elmegyünk sétálni velük kb kivétel nélkül minden kisebb kutyát megugat, de ezt is csak azóta, hogy itt van a negyedik..
Mit tanácsoltok hogyan kezdjem el leszoktatni erről? Az én módszereimmel sajnos nem sikerült, hátha a tiétekkel fog.
Gondoltam már arra, hogy egyedül kell sétálni vele a többi kutya nélkül, mert akkor jól szokott viselkedni, de sajnos ezt nem mindig tudom megcsinálni idő hiányában, mert tanulok és dolgozok is mellette. Viszont júniustól teljesen ráérek vele külön foglalkozni, mert nincs iskola stb. (Az sajnos nem fogja megoldani a helyzetet,problémát, ha elviszik aieiglenes kutyát, mert nem hiszem, hogy az mostanába lesz, mert eddig egyetlen egy ember se jelentkezett érte.)
Illetve szűk/zárt helyeken is ugat, de akkor embereket is, szűk hely alatt pl egy társasház lépcsőházát értem (majdnem minden nap megyünk velük ilyen helyekre pl ismerőshöz, családhoz vagy bármi ilyesmi), illetve ha bemegyünk vele egy boltba, akkor stresszeli magát.
Rendesen volt szocializálva, mindig jártam vele kutyák közé, játszott, mindenhova vittem, de amikor a negyedik kutya idejött teljesen megváltozott. Nem szeretném, hogy problémánk legyen abból, hogy ugat, ezért olyan sürgős.
Mit tanácsolnátok?
Kutyasuli van a közelbe, de egyenlőre nem tudom vinni aza anyagi helyzetem miatt, ezért itthon próbálnám meg.
(Ne úgy képzelje el senki, hogy ez a probléma mindig, minden nap fent áll, csak elég rendszeresen fordul elő.)
Minden nap próbálom más és más módszerekkel leszoktatni erről, de semmi nem hat nála, amit próbáltam, kérlek írjatok tippeket.
(rosszindulatú válaszokat ne írjatok légyszi,nem azért jöttem, hogy veszekedjek. csak akkor írj, ha tudsz használható tanácsot adni,köszönöm.)
Nekem akkor lett az egyik kutyám hasonlóan ugatós, mikor ideiglenesből "véglegeges" lett és ennek megfelelően elengedtem a gyeplőt. Szerintem a szigorú (régi) szabályok megoldanák a helyzetet, de én nem akarok úgy kutyát tartani... Azt kezdtem vele csinálni, hogy megtanítottam a kajára figyelni itthon, majd az utcán és mikor láttam, hogy jön egy olyan szitu, amiben ki szeretne majd törni, feladatba raktam és kajával jutalmaztam. Még mindig adagolom neki a kaját, egyenlőre nem hagytam el, de így már nem ugat egyáltalán.
Másik lehetséges megoldás a folytó vagy retriever póráz, helyesen alkalmazva szinte azonnal megoldja a gondotokat. Ezt én mondjuk meghagynám utolsó megoldásnak. Helyes alkalmazás: https://www.youtube.com/watch?v=c7gllm38sLI
A fojtó póráz nagyon is hatásos...
Nem utolsónak kell hagyni.
Ahogy a fejhám is hatásos..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!