A 4 hónapos szuka kutyám nagyon fél más kutyáktól, hogyan tudnék változtatni ezen?
Akkor csináljad! Vidd el oviba, 10-12 nagyobb testü hebrencs kölyök közé. Majd amikor sikítva fogja magát kipréselni az elsö adandó lyukon, akkor meg majd ne csodálkozz.
20-as, ne legyél már ekkora sügér, hogy nem tudod, hogy hogyan kezdjük a szocializációt idegrendszerileg gyenge kutyáknál. Te kis butus, ne adj ilyen tanàcsaokat, ha nem értesz hozzá. :)
Én inkább egyéni oktatót ajánlanék! Ha ennyire fél.
Kutyaoviban minden méretű és 3 hónapostól a 7hónapos korig megtalálhatóak .
nagyobb testű kölykök,meg eléggé tank aránkák,kutyaoviban jártunk és hoztak egy 4 hónaőos spániel babát,nagyon picike volt, szegényen mindenki átgázolt és mikor felsírt akkor persze mindegyik oda akart menni. Persze volt a gazdi mellett egy oktató is hogy a heves nagyobb kölyköket leállítsák ha közel mennek. De sajnos óhatatlan volt.
Szerintem ez sem jó egy ennyire félős kutyának. Enyém meg sajnos volt olyan bunkó,hogy feszt feldöntötte a kicsit :/ végén állandóan a sarkában voltam és elhívtam.
Mindenképpen egyéni képzés,egyéni szoci. Ahová nem rögtön 6-10 másik kölyökkel kell egy területen lennie.
Nem olvastam el a kommenteket, lehet valaki írt hasonlót.
Szóval a leglényegesebb dolog, hogy te hogyan állsz hozzá. Pl ha felakar mászni felveszed? Simogatod? Szomorúan nézel rá, majd lehajolsz kicsit "megnyugtatni"? Mindet dícséretnek, megerősítésnek veszi. Ne csináld!
Ha van lehetőség vidd kiskutyás futtatóba (kutya oviba). Persze be lesz sz@rva, de te sétálgass nyugodtan a többi kutya közt. Követni fog vagy elbújik. De egy idő után ha látja rajtad hogy nincs mitől félni, megnyugszik. Ha odaszaglászik másik kutyához, vagy kiengedi maga alól a farkát, egyből dícsérd meg. Ne rohanj el egyből, hogy "jaj fél szegény" maradj ott egy órát. Ha a lábad közt nézelődik, hát ott nézelődik végig.
Az én kutyámnak véletlenül neki rohant egy másik az oviban. Utána 1 hónapig csak láb alatt mert közlekedni. De feloldott.
Ha azonnal "megvéded", "megdícséred" (a jólvanfifikenincssemmibaj-t is dícséretnek veszi) akkor soha nem is lesz szocializáltabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!