Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az Ausztrál juhászkutya...

Az Ausztrál juhászkutya milyen házőrző?

Figyelt kérdés
2010. aug. 23. 16:38
1 2
 1/11 anonim válasza:
68%

Élénk, értelmes, bátor, ugyanakkor engedelmes, önálló. Hallása páratlanul jó, látása éles.

Alkalmazása: Birkanyájak őrzésére, terelésére használják. Az elkóborló, makacskodó juhokat szinte parancs nélkül, öntevékenyen visszatereli társaihoz.

Szóval sztem jó házőrző

2010. aug. 23. 16:44
 2/11 anonim ***** válasza:
22%
ausztrál JUHÁSZkutya. szerinted a juhász biztonsági őr volt?? XD
2010. aug. 23. 16:51
 3/11 anonim ***** válasza:
Utolsó, a legtöbb juhászkutya születetten bizalmatlan ugyanis nem jó dolog ha az első idegenhez odamegy és hagyja neki elvinni a nyájat vagy nem figyel rájuk aztán elkóbolnak. Logikus. Én úgy tudom hogy az aussie jó házőrző, bár biztos nem egy fenevad.
2010. aug. 23. 17:02
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Kedves második,kicsit nézz utána a fajtának,mielőtt ilyen okos vagy.

Az aussiek remek házőrzők,nem érdemes velük kötözködni,ha a területüket védik.

Viszont nem két fillér egy ilyen kutya...Egyik legdrágább fajta itthon.

2010. aug. 23. 18:41
 5/11 anonim ***** válasza:
0%

második vagyok, és tudjátok mit? nem, nem nézek utána jobban a fajtának. minden kutya védi a területét, de ezen felül vannak a házőrzésre alkalmasabb, és alkalmatlanabb kutyák. a komondor, a kuvasz, a rottweiler például tökéletesek a házőrzésre, akár személy őrzésére. azonban, sosem lesznek olyan jók terelésben és mondjuk agilityben, mint a border, az aussie vagy a mudi.

és nem utolsósorban, egy házőrzőnek kissé elrettentő külsejűnek kell lennie, például nagyobb termetűnek.

2010. aug. 23. 18:59
 6/11 anonim ***** válasza:

Itt nem az volt a kérdés hogy milyen hatásos házőrző a kutya hanem hogy mennyire hajlamos rá. A roti, kuvasz, komondor is terelnek birkákat, ők is juhászkutyák, még ösztönpróbát is szoktak tenni. És legvadabb kutyát is el lehet tenni láb alól.

Az én mudimat pl már tisztelik a környéken szóval nem minden a kinézet sőt szerintem riasztóbb amikor egy aranyos kinézetű kutya kimutatja hogy belül milyen.

2010. aug. 23. 19:05
 7/11 anonim ***** válasza:
Ja és a border valóban nem házőrző, de a másik kettő igen. A mudi híresen bizalmatlan, mindenhol megemlítik róla.
2010. aug. 23. 19:06
 8/11 anonim ***** válasza:
17%

,,oti, kuvasz, komondor is terelnek birkákat, ők is juhászkutyák,"

Hát ez így nem igaz.

A rottweiler ősei marhákat terelt a vágóhídra, ezért mondják rá ,hogy mészáros kutya

A kuvasz meg a komondor szintén a marhákat kísérte, de leginkább a jószágot, vagy a területet őrizte éjszaka a vadállatoktól, vagy tolvajoktól.

Ne keverjük a dolgokat.

Házőrzésre, ezek a fajták a jók, hiába híresen bizalmatlan a mudi, de elég kis termetű.

Míg például egy kuvasz...nos az egyik legkeményebb kutyafajta.

2010. aug. 23. 20:15
 9/11 anonim ***** válasza:
Hát akkor nem tudom miért járnak terelő versenyre és ösztönrpóbára. :) Kinek van terelő kutyája? Mert nekem tuti. És tudom hogy mit látok amikor ide-oda járok vele.
2010. aug. 23. 20:18
 10/11 anonim ***** válasza:

18:41es vagyok

Juhászkutyáim vannak:-)

2010. aug. 23. 22:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!