Az Ausztrál juhászkutya milyen házőrző?
Élénk, értelmes, bátor, ugyanakkor engedelmes, önálló. Hallása páratlanul jó, látása éles.
Alkalmazása: Birkanyájak őrzésére, terelésére használják. Az elkóborló, makacskodó juhokat szinte parancs nélkül, öntevékenyen visszatereli társaihoz.
Szóval sztem jó házőrző
Kedves második,kicsit nézz utána a fajtának,mielőtt ilyen okos vagy.
Az aussiek remek házőrzők,nem érdemes velük kötözködni,ha a területüket védik.
Viszont nem két fillér egy ilyen kutya...Egyik legdrágább fajta itthon.
második vagyok, és tudjátok mit? nem, nem nézek utána jobban a fajtának. minden kutya védi a területét, de ezen felül vannak a házőrzésre alkalmasabb, és alkalmatlanabb kutyák. a komondor, a kuvasz, a rottweiler például tökéletesek a házőrzésre, akár személy őrzésére. azonban, sosem lesznek olyan jók terelésben és mondjuk agilityben, mint a border, az aussie vagy a mudi.
és nem utolsósorban, egy házőrzőnek kissé elrettentő külsejűnek kell lennie, például nagyobb termetűnek.
Itt nem az volt a kérdés hogy milyen hatásos házőrző a kutya hanem hogy mennyire hajlamos rá. A roti, kuvasz, komondor is terelnek birkákat, ők is juhászkutyák, még ösztönpróbát is szoktak tenni. És legvadabb kutyát is el lehet tenni láb alól.
Az én mudimat pl már tisztelik a környéken szóval nem minden a kinézet sőt szerintem riasztóbb amikor egy aranyos kinézetű kutya kimutatja hogy belül milyen.
,,oti, kuvasz, komondor is terelnek birkákat, ők is juhászkutyák,"
Hát ez így nem igaz.
A rottweiler ősei marhákat terelt a vágóhídra, ezért mondják rá ,hogy mészáros kutya
A kuvasz meg a komondor szintén a marhákat kísérte, de leginkább a jószágot, vagy a területet őrizte éjszaka a vadállatoktól, vagy tolvajoktól.
Ne keverjük a dolgokat.
Házőrzésre, ezek a fajták a jók, hiába híresen bizalmatlan a mudi, de elég kis termetű.
Míg például egy kuvasz...nos az egyik legkeményebb kutyafajta.
18:41es vagyok
Juhászkutyáim vannak:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!