Mi a véleményetek a szöges fojtóról? Jó megoldás lenne amíg megszokja leszokik a rángatásról?
Azért jutott ez eszembe mert amikor sétálni viszek 10 hónapos amstaff kutyám az első 5- 10 perc a pokol.
Annyira húz hogy szinte ki güllednek a szemei :(
de nem érdekli csak húz tovább. Ilyenkor leülünk megfordulunk stb nála ezek hatástalanok ...
Arra gondoltam ha ezt a szöges fojtót ilyenkor rátenném az lehet vissza fogná és leszokna róla.
haza fele is ugyan ez a helyzet de akkor már kevésbé rángat... nehéz vele... A párommal is ezt csinálja..
Tudom hogy azért mert őrül de akkor se kellene így rángatni...
Tökéletes.
Minnél hosszabbak legyenek a szögek!
Szerintem teljesen szükségtelen, a fel-alá járkálással tök jól le lehet szoktatni a húzásról.
Lehet, hogy valamit rosszul csináltatok. Az a lényeg, hogy abban a pillanatban, ahogy megfeszül a póráz, már fordulsz is le a kutyáról, és mész az ellenkező irányba. Nem kell hagyni, hogy feszüljön, mert csak a feszültséget teszed bele a kutyába.
Nekem kb. 5 séta állt értelmetlen fel-alá járkálásból mire a 30 kg-os bulldogom megértette a dolgot. Mostmár elég ha megállok, azonnal kapcsol, és visszajön mellém. A lényeg a következetesség, és a gyorsaság. mindig abban a pillanatban kell megfordulni, hogy megfeszül a póráz. Nincs olyan, hogy most egy kicsit hadd húzzon, mert sietünk, vagy ilyesmi, minden egyes esetben azonnal meg kell fordulni.
szia !
Kedves második akkor kitartóan próbálkozom!
Kedves első : no komment !
Szerintem kiképzésre, irányításra, arra h a kutya megtanulja, hogy láb mellett laza pórázon kell jönnie, a legjobb eszköz - könnyen szabályozható, fixálható, azonnal lehet vele korrigálni és a kutya gyorsan tanul vele (anélkül h traumát kéne neki okozni). Okosan kell használni.
Ideális esetben pár milliméter vastag csupán. A vastagabb már nem hatékony - illetve már a képzett kutyának való.
Retriever póráz:
A lényege nagyjából ugyanaz mint a fojtóláncnak, csak az anyaga, vastagsága és kezelése más. Ahogy a képen is látszik a retriever pórázon van egy rögzítő gyűrű. Felteszed a kutya nyakára, felhúzod egészen az álla alá és a füle tövéig és úgy rögzíted h egy nagyon kicsi lazuló játéka legyen, de ne csússzon le a kutya torkához mert akkor nem ér semmit. Nagyjából az első lépések után gyönyörűen fog jönni a kutya, neked csak kicsiket kell korrigálnod (meg-meg húzni, nem tépni, nem végig feszíteni, apró rántásokkal korrigálni) és a jóra (amikro laza a póráz és nem feszül/feszíted meg a nyakán) ráerősíteni. Sokkalta hatásosabb mint egy fojtólánc (amibe egy érzéketlenebb, vagy "leszarom" tipusú kutya ugyanúgy befeszül)
Ha venni szeretnél akkor innen vegyél [link] mert amiket a Fressnapfban lehet kapni retriever póráz címén, azok semmirevaló vacakok. De hegymászókötélből csinálni is lehet.
Ezért nem kell szöges fojtót használni. Avatatlan kezekben elég csúnya sérüléseket lehet vele okozni. Olyan használja, aki tudja, hogy mi van a kezében.
Így nem az okot szünteted meg, max tünetileg kezeled. Persze ha sikerül...
köszönöm a válaszokat akkor nem veszek neki szöges fojtót !
kitartóan próbálkozok vele egyszer csak meg unja :)
9 hónapos amstaff kutyus ..
Most lesz kiherélve hétfőn..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!