Mit lehetne tenni a kutyánk szemével?
Yorki terrier a kutyánk fajtiszta. A szeme alján folyik nagyon valami, illetve már régen folyt és meg van neki keményedve. Nem tudjuk fésűvel leszedni, mert elkezd vérezni és elhúzza a fejét is, mert fáj neki. Milyen módszerekkel tudjuk “leszedni” a szeméről a kemény dolgot?
Csak egy képet tudtam róla csinálni, de itt is jól látszik a szeme körül a fekete dolog. Hogyan orvosolható?
“ Yorki terrier a kutyánk fajtiszta”
Tehát nem fajTAtiszta, azaz szaporítótól van?
Állatorvosra gondoltál esetleg? Hogy meg kéne neki mutatni?
Tán el kéne vinni egy normális orvoshoz kivizsgálásra, mert abszolút nem normális, hogy ennyit váladékozik a szeme.
Amúgy langyos vízzel fellazítod és lemosod. Nem is értem, hogy ez miért kérdés...
Több oka lehet. A könny túlfolyása bizonyos fajtákban gyakori jelenség. A barna elszíneződést kutyáknál a könny porfirintartalma okozza.
Mivel nem tudod egyedül megállapítani, hogy csak esztétikai probléma, vagy komolyabb probléma, pl. kötőhártya gyulladás, vagy a szemhéj befelé fordulása, vagy száraz szem szindróma, vagy csökkent könnytermelés, vagy irritáció és lehetne sorolni, ezért vidd el állatorvoshoz.
A fokozott barna elszíneződés, azért necces mert bőrgyulladást is okozhat a kutyának.
Bizonyos fajtáknál a szem körül kutyakozmetikussal is szokták nyírni a szőrt, hogy ne okozzon problémát.
Ez már nem a lemosom fajta, ha véres és fáj neki.
Komolyan nem értem a kérdést. Jó nézni, ahogy begyulladt a szeme?
Vidd állatorvoshoz!!!
8as vagyok, normál esetben amúgy a sima száraz csipa kijön fésűvel.
Egyszer láttam már egy ilyen brutál elhanyagolt yorkit, akinek a csipa véresre marta a szemét :( nem értem, a gazdi meg ezt nézi minden nap?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!