Hogy a legegyszerubb szobatisztasagra nevelni a kutyat?
nappal tobbszor udvaron van, setalunk is, de sajnos ejszaka tobbszor piszkol vagy a konyhaba vagy a furdoszobaba. a legrosszabb pedig az, hogy a szonyeget is megcelozza.
hogyan tudnam ranevelni a szobatisztasagra?
Legegyszerűbb a 2 óránként kiviszed. Reggel este legyen akárhány óra. Játék után etetés után és alvás után egyből vidd! Árulkodó jel ha sétál és közben szaglássza a földet utánna jön a guggolós póz.
Ha kint végzi nagyon megdicsérték ha bent rajtakapod kicsit leszidhatod de ha már csak csomagot találod meg akkor felszedett és valami erős tisztítóval feltörlöd hogy ne érezze a szagát.
Eddig hogy próbáltátok? És mennyi idős?
Kiviszed gyakran,eleinte éjjel is. Ha kint végzi megdicséred.
Nekem szerencsém volt, igaz több mint 4 hósan hoztam el a szüleitől, de addig annyit tanult tőlük,hogy összesen 1x kakált- és 3x pisilt be.
Olyan jól átvette a szüleitől,hogy nem pisilünk össze vissza hogy semmi gond nem volt vele. Tudom ez szerencse is.
Aztán amint lehetett megtanítottam csengő használatára,így jelez ha ki kell mennie.
Előző kutyámat 8 hetesen kaptam vele több idő volt,de a lényeg hogy pár óránként vinni kell.
Felkelsz éjszaka és kiviszed. Egy kölyökkutya nem tudja még éjjel visszatartani az ürítést! Erre sem fizikailag, sem mentálisan nem képes!
A szőnyeget pedig elrakod akkor, ha nem tudsz a kutyára figyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!