Szomszéd kutya játékot evett?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy olyan problémám, hogy a szomszéd kiskutya megette kislányom egyik játékát, egy kis gumi figurát, tudjátok ami a 200 Ft-os tekerős kis gömb automatákban van. A kertben játszott ezzel a figurával a kislányom, mikor kirohant a kutya, erre kislányom megijedt, eldobta ezt a játékot, amit a kutya fel is evett rögtön. A kutya kistermetű, kb. mint egy francia bulldog, csak hosszabb. A gazdája most fenyeget, hogy feljelent, és fizessem ki a kutya orvosi ellátását, ha szükség lesz beavatkozásra. De egyébként attól függetlenül, hogy milyen a gazdája, én kedvelem ezt a kutyát, aggódok is most miatta. Lehet valami baja egy ekkora kutyának egy ekkora játék miatt? (nem tudom, hogy össze rágta-e) Ha feljelentésre kerül a sor, lehet valami bajunk belőle?2021. ápr. 28. 20:00
11/20 A kérdező kommentje:
Nem szeretném feljelenteni, meg azt se tudom mondani, hogy megtámadta, mert nem. Egyszerűen csak oda szaladt, a kicsi meg 2 éves, megijedt.
2021. ápr. 28. 20:44
12/20 anonim válasza:
és ha a 2 éves gyereket csócsálta volna meg, nem a játék biszbaszt, nem neki állna fejjebb?
13/20 anonim válasza:
Akkor közöld a szomszéddal, hogy te meg feljelented amiért a gyerekre engedte a kutyáját. Amúgy az ő felelőssége megnevelni a kutyáját, hogy ne zabáljon meg mindent amit a földön talál.
14/20 anonim válasza:
#10, semmiféle támadásról nem volt szó, a birtokháborítás meg megint baromság mert le lett írva hogy közös udvar, minden lakónak joga van ott lenni. Pereskedni pedig mindkét félnek felelseges, semmi nem lesz belőle mert nem történt szabálysértés. Sajnálom a kutyát, de én nem gondolom hogy ki kéne fizetned az orvosi költséget. Persze kedvességből megteheted, de a szomszédod önszántából engedte oda a kutyáját a kislányodhoz, bármi baj történhetett volna. Ha féltjük a kutyánkat akkor nem engedjük (idegen) kisgyerekhez, ez ennyi.
15/20 anonim válasza:
Odaeresztette a pici gyerekre a kutyáját. A kutya gazdája a hibás az egész szituációért.
16/20 anonim válasza:
mindenképp fizettesd meg a szomszéddal a gyerek tönkretett játékát, plusz a több évtizednyi pszichológus díját is
17/20 anonim válasza:
lássa a kompromisszumkészséged, 15 millió helyett elég, ha 13-at kifizet neked és elállsz a pertől
18/20 A kérdező kommentje:
200 Ft-os kis gumi mütyürről van szó. :D
De a tanácsotokat megfogadom, ha nekem állna megint, akkor én is elő jövök azzal, hogy miért engedte, hogy oda szaladjon, és én is tudok emiatt pereskedni. De nagyon remélem, hogy nem lesz baja, mert amúgy aranyos kutyus, csak neveletlen tényleg, de erről nem ő tehet szegény. :'(
2021. ápr. 28. 21:12
19/20 anonim válasza:
a Jóisten szerencsére úgy teremtette őket, hogy amit nem tudnak megemészteni, az hipp-hipp átmegy rajtuk, főleg ha apró izéke, nem kell aggódni
20/20 anonim válasza:
én inkább a gyerekért aggódnék ha olyan idióta a szomszéd hogy az új, még ki nem ismert kutyáját lazán elereszti mikor pici gyerek van ott. A másik meg, írod hogy megrág mindent, ugrál másokra- ez dettó a gazda hibája, neveletlen, akármilyen aranyosnak is tartod MOST a kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!