Miért ilyen büdös a labradorom? Már nem tudom, mit tegyek, segítenél?
Én valami gombás fertőzésre gyanakodnék (vagy bakteriális - de mondjuk egy bőrkaparék vizsgálat ezt kiderítené). Addig is mondjuk ha Nizorallal lefürdeted attól baja nem lesz.
A shar-pei eknek szokott ilyen penetráns szaga lenni, de nekik a bőrredők miatt bepállik.
El kellene vinni egy kompetens dokihoz, mert egyértelműen baj van. Ha sokáig vakarod a tökeidet még meg is süketülhet.
A kutytalpakhoz nem értek, de az allergiás reakció is okozhat hasonló gyulladást - legyen itt, mint megvizsgálandó lehetőség. (Az enyémnek a füle, bőre gyulladt, amíg helyre nem tettük az étrendjét).
Tappancsait lefujni chlorixides sprayel. Nem ertem milyen az a kutya labszag, en ilyet nem hallottam, de a chlorixides spray az gombaolo.
Ha a fuleivel baj van akkor az ott budosithet. Atkak a fulben? Mindenkeppen doki nezze meg jobban.
Esetleg a kutyataptol is budos lehet. A boron, a mirigyeken tavozik a szag.
Mekkora a lakas? Ez is fontos!
Nekem is labim van 12 eves, kinti kutya es nem budos. Kutyaszagu! De nem budos!
Nem tudjatok megoldani hogy tobbet legyen kint a kutyus? Jon a nyar, es ha most zavar a szaga akkor az egyre rosszabb lesz a melegben.
Esetleg egy tipp, ha a szore lenne budos: attorolni a szoret almaecetes vizzel. Pl mikor hazajottok setabol, vagy bejon. Vizben feloldani eyy kis almaecetet, egy ronggyal atsimitani vele a szoret.
Sokat nem szabad mosni samponokkal a labradort, mert tonkreteszi a borenel a faggyut.
Keress másik orvost, esetleg válts tápot, ha eddig kapott, ne adj neki konzervet.
Menj el ismerőseidhez, akiknél szintén benti a kutya és ha azt is kellemetlen szagúnak találod, ajándékozd el a kutyust vagy, ha szerinted tudsz ezzel 12 évig élni, legalább meggyőződsz róla, hogy normális. Nekem 3 kinti-benti kutyám van, de esküszöm, hogy nem érzem a szagukat és a legtöbb ismerősömnél szintén nem szoktam, de voltam már olyan helyeken, ahol azért nekem is feltűnt.
Az semmiképp nem normális, ha ennyire büdös a kutya, alapvetően van egy kutyaszaga, de nem büdös.
Vettek mintàt a füléből? Kellene egy labor. Ha nem bakteriális fertőzés akkor valami allergiára tippelnék, ami miatt folyamatosan visszagyullad a füle.
Kezdetnek próbáld meg mellőzni az olyan tápokat amikben szárnyas van (az összetevőket olvasd el alaposan, mert sok tápra rá van írva, hogy pl. marhás, de ha elolvasod van benne 20% csirke is).
Én kikérném egy másik doki véleményét is és mindenképp kérnék egy labort.
Allergia is lehet, nem viccelek.
Nálunk is a kutyusnak begyulladt a füle, a farka tövét és a mancsát rágta és maga a kutya kozmetikus után is pár nappal büdi volt + a szája is.
Az orvos azt mondta, hogy allergiára gyanakszik.
Vettünk csirke mentes, hippoallergén tápot illetve kíhúztak pár fogat, leszedték a fogkövet és bumm.
A fül gyulladás elmúlt, a farok tó-mancs rágása is és az a büdi szag is.
2 havonta visszük kozmetikába, és utána 2 hónapig semmi szaga nincs.
Én a helyedben megpróbálnék keresni egy ilyesmi tápot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!