Állandóan a fülébe megy valami?
Pár hónapja el kellett vinnünk dokihoz a kutyámat, mert állandóan rázta a fejét és vakarta a fülét. Altatásban kiszedett a doki a füléből egy huzal szerű valamit, mintha egy nagyon vastag szőrszál lett volna, de hajlítható mint a fém. Utána hónapokig abbahagyta a vakarózást és a rázkódást, de most megint elkezdte. Pár hete kezdte megint, de először még nem olyan gyakran hogy természetellenesnek tűnjön, viszont pár napja már folyamatosan csinálja úgyhogy megint el kell vinnünk a dokihoz.
Az lenne a kérdésem, hogy a ti kutyátokkal volt már ilyen? Mert én azelőtt sose hallottam ilyenről. Illetve lehetne ellene tenni valamit? Mert szerintem nem a legjobb a szervezetének ha pár havonta altatva van, hogy kiszedjenek valamit a füléből. Mit lehetne tenni?
Egy tipp, de a szőr a füléből rendesen ki van szedve? Az is okozhat ilyen gondokat.
Amúgy inkább vigyétek vissza az orvoshoz és ha megint ki kell szedni valamit a füléből, és nem olyan fájdalmas, le lehet fogni a kutyát akkor altatás nélkül megpróbálni:)
Remélem jobban lesz😊
Staffik fuleben minimalis szőr van nornal esetben, en se szedtem ki neki sosem, sőt a fulet sem tisztitom mindenfele fultisztito folyadekokkal, nagy ritkan attorlom a kulso fulkagylot nedves vattakoronggal, ha latom hogy beleult a por meg a fulzsir, de ennyi, ami beljebb van az tisztul magatol, ahogyan rág. Most mutasd meg dokinak, ha mar vakarja meg razza a fejet, de egyebkent megelozheto ragassal, preselt marhabor, nyers marhalabszar, szaritott ragcsak, kavefa ragobot, kötél, adj neki olyan dolgokat, amit szeret ragni, azzal nem artasz, es a fogait is tisztan tartja.
Nyáron a toklasz veszelyes, ha mar belefurodik a bőrbe, ha olyan bozotos, fuves teruleten setaltok, mindig ellenorizd utana.
Köszi!
Rágcsálnivalója mindig van, marhalábszárcsont meg mindenféle játék, de sima botokat is szokott rágni. Kötelet nem merek, próbáltuk de atomjaira szedi és megeszi. Igen, a toklászról tudok, szerencsére annyira bozótos területre nem szoktunk járni de mindenképp figyelek rá szezonban.
Bolha meg atka miatt szokott fulrszas lenni vagy allergia,ha tappal eteted.
Next guard spectrat javaslom havonta plusz 2-3 havonta drontalt. Ha ezek megvsnnak,kizarhato a bolha stb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!