Bernipásztor kutya kullancs?
Berni pásztor kutyámnak ma délután láttam egy kisebb puklit a bal szeme mellett.
Délután megnyomtam neki, valamk jött ki belőle.
Este fele sikerült jobban megnyomkodni ezt a puklit, ekkor már véres váladék, majd minimális vér folyott ki a pukliból.
Ha netán ez kullancs volt, ugyebár vér is folyott a pukliból ahogy kinyomtam neki. Igy a kullancs feltehetőleg el lett távolitva?
A kutyus minden évben a kombi ( drágábbik ) oltást kapja.
Lehet valami baja esetleg a kutyának, ha netán ez kullancs volt?
Vagy a kombi oltás jó a kullancsok ellen is?
A kullancsot nem tudod kinyomkodni belőle, maximum a kutya vakarta ki, és a helyét piszkáltad meg..
Ha fertőzött volt a kullancs, lehet baja.
Nem, a kombi oltás nem véd a kullancsok ellen.
Délelőtt amikor megnyomtam, akkor olyan volt mintha egy kullancs darad jött volna ki.
Este fele amikor erősebben megnyomkodtam, akkor vér folyott már ki.
Helyesbitek, délután körömmel kicsipte édesanyám. Ki is jött igazából a kullancs darab.
De nem tudjuk hogy a teljes kullancs jött ki, vagy csak 1 része.
Este én nyomkodtam meg a helyét, ekkor kicsit vérzett is neki. Igen van nyakörve. Azt mindig szoktam neki venni. De már aktuális lesz neki az új nyakörv.
Hát reméljük nem lesz gond a kutyussal.
hu inkább ne nyomkodjátok neki, kirántani kell csavaros mozdulattal
most ez ilyen időszak minden este át kell nézni a kutyust!
mi már mindent próbáltunk ellene mindig belemegy... (nyakörv,sampon,ampulla) most vettünk tablettát ami 8 hétig véd.... ugyanúgy belemegy de egyből elpusztul mielőtt szívná...
9000 ft volt ízesített tabletta bele tettük a kajájába észre se vette ...
Bischonunk van nagy a szőre idén már 3 belement..... tabletta óta egy volt benne az is elszáradt de ki kellett szedni így is
Rendben, köszönöm a tanácsokat!
Délután édesanyám kicsipte körömmel. Esti órákban én nyomkodtam meg a puklit. De nem láttam hogy lenne benne kullancs. Holnap azért felhívom az állatorvost, hogy mit javasol ebben az esetben
Next gurd spectrt vegyetek neki az allatorvostol. Ez havi 1x tabletta. Nem fog belemenni kullncs se bolh se a szunyog. !!
A szunyog terjeszti a szivferget!
Ne hagyjatok enelkul a vedelem nelkul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!