Milyen feltételei vannak hogy a kutyámat kihozassam
külföldre?
Figyelt kérdés
milyen papírok kellenek ? hol kell ezeket intézni és egyéb ilyen dolgok elöre is köszönöm
2010. aug. 20. 23:05
1/10 anonim válasza:
Azt a légitársaságot kérdezd meg, amelyikkel utazni fogsz. Nem egyformák a feltételek mindenhol.
2010. aug. 20. 23:10
2/10 anonim válasza:
kutyaútlevél.: 15.000ft
kötelező otlások (veszetségi)
2010. aug. 20. 23:13
3/10 anonim válasza:
attól függ, melyik országba vagy. valahova kell az egész oltási könyv + veszettségi az biztos kell, mikrochip, amin mindezek regisztrálva vannak.. sztem kérdezd meg az állatorvost abban az országba, ahová a kutyát szeretnéd vinni
2010. aug. 20. 23:17
4/10 Prímás Lancelot válasza:
szerintem az hogy hallgat a (én más nyelven szoktam neki mondani.. gondolom magyarul úgy mondanánk:) marad-ra és befeded egy pokróccal az elég.
2010. aug. 20. 23:17
5/10 anonim válasza:
ja, az állatorvos mindent elintéz, én a macskám hoztam
2010. aug. 20. 23:21
6/10 anonim válasza:
állatútlevél-pet passport (ez van ráírva)
állatorvosnál kell intézni, + veszettség elleni oltás (bár ez ímúgy is kötelező), meg attól függ hova mész, ha zimbabwe vagy ilyenek akkor lehet hogy másfajta oltás is kell
2010. aug. 20. 23:28
7/10 anonim válasza:
Attól függ hova. Angliába a legnehezebb.
Oda a következőképpen engedik ki:
Miután megkapja a veszettség elleni oltást, kell csináltatni egy vizsgálatot, hogy a szervezte termel-e ellenanyagot. Ezután van egy "karantén" idősszak amit ki kell várni, majd újra meg kell csináltatni a vizsgálatot, és csak ezután engedik ki.
Eu-n belül csak egy sima kutyaútlevél kell, amibe beragasztják az oltást igazoló matricát.
2010. aug. 20. 23:31
8/10 anonim válasza:
nem csak Angliába van így!!! nekem sürgős volt és rendes állatorvosom volt, úgyhogy segített a karanténból kicsit "lesikkasztani"
2010. aug. 20. 23:38
9/10 Akiteki válasza:
Ha megmondod konkrétan hova, akkor többet tudunk mondani.
Az Únió országainak nagy részébe elég egy útlevél.
Ha chipezve van a kutyád, akkor 6000 ft-ba kerül.
Néhány országban szigorúbbak a követelmények. Részletes információt itt kaphatsz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!