Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy feljegyzett magyar tenyész...

Egy feljegyzett magyar tenyésztőtől származó, jó génekkel rendelkező fajtatiszta kaukázusi juhászkutya kölyök kb. Mennyibe kerül?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 5. 21:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
62%

Egy óriás testű fajtát nem megvenni drága, hanem ETETNI!

Egy ilyen nagytermetű kutya simán megehet 150 000, de akár 250 000 Ft-ot is!

Attól függően,hogy a barf menüben mikor melyik résznél, milyen típúsú húst etetsz!

2021. ápr. 6. 13:48
 12/19 anonim ***** válasza:
24%

Szóval ha ferrárit akarsz, legyen pénzed benzinre is!

Ha pedig van pénzed majomra, legyen pénzed banánra is!

A kutyák ferráriját tervezed beszerezni! Biztosan felkészültél rá anyagilag?

Előző voltam!

2021. ápr. 6. 13:49
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Ó, már nem 100ezer, hanem havi 150-250ezer? :D :D Nevetséges...

Elképzelem, ahogy Erdélyben, Grúziában, Türkmenisztánban a 20-40 fős pásztorkutya falkákat a szegény pásztoremberek fejenként 100-250 ezerből etetik.

2021. ápr. 6. 13:53
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Vagy akár itthon a tenyésztők, akiknek van mondjuk 3-4 tenyész szukájuk, esetleg 1 kan is, + még a kölykök meg ami néha rajta marad. És havi 1 millából eteti őket. Ekkora oltári baromságot...
2021. ápr. 6. 13:58
 15/19 anonim ***** válasza:
95%

Na kerestem egy super prémium tápot. 2 zsák (30kg) 36000Ft.

Az adagoláson direkt a legnagyobb adagot néztem, ahol azt írják, hogy 100kg súlyú kutyának (ilyen szerintem nem sok van az országban) magas intenzitás mellett 945g tápra van szüksége naponta. Azaz ha a kutya minden nap megkapja ezt az adagot, akkor egy 31 napos hónap végén is marad majdnem 1kg a zsákban.

2021. ápr. 6. 14:15
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Havi 50ezerből simán ki lehet hozni az etetését, egy jó minőségű táppal.
2021. ápr. 6. 14:46
 17/19 anonim ***** válasza:
4%
Ha rendes étellel akarod etetni, és nem moslékkal meg mindenféle szeméttel, az legalább 100 000 ft havi szinten...
2021. ápr. 6. 15:19
 18/19 anonim ***** válasza:

Nekem 85 kg-os angol masztiffom van, ő neki majdnem 50.000 Ft az etetése.

A napi adagja 750g száraztáp és 50g nedves eledel keverve.

Platinumot eszik.

És erre jön a bolha-kullancs elleni védelem, ami 5000 Ft/2hó.

Évente 2 oltás: 11.000 Ft.

Féreghajtó 3 havonta 1000 Ft.

Én kozmetikushoz viszem fürdetni, körmöt vágatni, stb. 3 havonta ez is 10.000 Ft.

Szóval 100 meg 150ezer Ft-os etetés hülyeség.

Egy kau 60-70kg körül van, 60.000 Ft-ból kilehet minden havi költsége.

2021. ápr. 6. 16:45
 19/19 anonim válasza:

Ekkora baromságokat amiket itt összehord a sok okos, az agyam eldobom! Mar a havi tartásáról okoskodják a hulyeséget,pedig nem ez volt a kérdés.

Egy magyar tenyésztőtől kiállítás -és tenyész célra egy kaukázusi juhászkutya 200 000ft-tól kezdődik!

Ha csak hobbikutyának veszed akkor jelentősen csökken az ára, ezt az adásvételi szerződésben feltünteti a tenyésztő hogy milyen célra vásároltad a kutyát! Külföldről vásárolt kutya esetében, múlttal rendelkező és eredményeket elért kennelből ez a duplája, csak a kölyök ára alsóhangon is 1500€, és ezzel még nem zárhatod a tárcád, honosítanod kell a törzskönyvet a Meoesz-nél és további cukiságok...

Egy nagyon igénytelen kutyáról beszélünk, akit attól mert felnőtt korára elére a 60-90 kg-t, es a 60-80 marmagasságot, nem kell havi 100-200 ezerből etetni, aztán se izomzata, se kiállása a kutyának mert elvannak hízva mint a fókák,medve fejjel🤣😂🤦‍♀️ Ajánlom nézzetek meg 1-2 retro videot a youtubon, ahol a saját környezetükben végzik a dolgukat a hegyekben! Szikár test,erős izomzat! felnőtt kutyát napi 1x etetünk, a kaukázusit is! Ha kicsivel is többet kap a kutya enni mint amire szüksége van, azon nyomban raktározni kezd, mert ez van bekódolva ennél a fajtánál! Ha megette a napi adagját és fejvesztve keres még, az ezért van! Raktározni akar ha esetleg utána napokig, hetekig nem kap élelmet! Nyájakat őriztek,ember felügyelete nélkül, napokig,hetekig nem látva a gazdát. Ezért is van hogy független és jóagyú kutyák akik utasítás nélkül is jól tudnak dönteni ezért nincs szükség a külön fejlesztésükre és nem is kifejezett showkutyák! Én hetekre lefőzöm nekik a gabonákat és zöldséget, porciózom, erre megy a napi nyershús frissen. Ha napi adagra lebontom, kb. 300 ft/adag! Ez egy 30 napos hónapban, 9000 ftot jelent!

Nem, nem éheznek, boldog kutyák ;)

Jah és amit sok helyen olvasok, nem való családban, rosszindulatú kutyák akik nem nagyon tűrik a gyerekeket stb. stb....

Kemény tapasztalt kéz kell hozzá a függetlenségükből adódóan, de fajtától függetlenül a gazdán múlik, melyik kutyát hogyan szocializálja! Jó kezekben, tökéletes családkutya,csak úgy mint bármelyik másik fajta!!!

2021. szept. 12. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!