Egy feljegyzett magyar tenyésztőtől származó, jó génekkel rendelkező fajtatiszta kaukázusi juhászkutya kölyök kb. Mennyibe kerül?
Egy óriás testű fajtát nem megvenni drága, hanem ETETNI!
Egy ilyen nagytermetű kutya simán megehet 150 000, de akár 250 000 Ft-ot is!
Attól függően,hogy a barf menüben mikor melyik résznél, milyen típúsú húst etetsz!
Szóval ha ferrárit akarsz, legyen pénzed benzinre is!
Ha pedig van pénzed majomra, legyen pénzed banánra is!
A kutyák ferráriját tervezed beszerezni! Biztosan felkészültél rá anyagilag?
Előző voltam!
Ó, már nem 100ezer, hanem havi 150-250ezer? :D :D Nevetséges...
Elképzelem, ahogy Erdélyben, Grúziában, Türkmenisztánban a 20-40 fős pásztorkutya falkákat a szegény pásztoremberek fejenként 100-250 ezerből etetik.
Na kerestem egy super prémium tápot. 2 zsák (30kg) 36000Ft.
Az adagoláson direkt a legnagyobb adagot néztem, ahol azt írják, hogy 100kg súlyú kutyának (ilyen szerintem nem sok van az országban) magas intenzitás mellett 945g tápra van szüksége naponta. Azaz ha a kutya minden nap megkapja ezt az adagot, akkor egy 31 napos hónap végén is marad majdnem 1kg a zsákban.
Nekem 85 kg-os angol masztiffom van, ő neki majdnem 50.000 Ft az etetése.
A napi adagja 750g száraztáp és 50g nedves eledel keverve.
Platinumot eszik.
És erre jön a bolha-kullancs elleni védelem, ami 5000 Ft/2hó.
Évente 2 oltás: 11.000 Ft.
Féreghajtó 3 havonta 1000 Ft.
Én kozmetikushoz viszem fürdetni, körmöt vágatni, stb. 3 havonta ez is 10.000 Ft.
Szóval 100 meg 150ezer Ft-os etetés hülyeség.
Egy kau 60-70kg körül van, 60.000 Ft-ból kilehet minden havi költsége.
Ekkora baromságokat amiket itt összehord a sok okos, az agyam eldobom! Mar a havi tartásáról okoskodják a hulyeséget,pedig nem ez volt a kérdés.
Egy magyar tenyésztőtől kiállítás -és tenyész célra egy kaukázusi juhászkutya 200 000ft-tól kezdődik!
Ha csak hobbikutyának veszed akkor jelentősen csökken az ára, ezt az adásvételi szerződésben feltünteti a tenyésztő hogy milyen célra vásároltad a kutyát! Külföldről vásárolt kutya esetében, múlttal rendelkező és eredményeket elért kennelből ez a duplája, csak a kölyök ára alsóhangon is 1500€, és ezzel még nem zárhatod a tárcád, honosítanod kell a törzskönyvet a Meoesz-nél és további cukiságok...
Egy nagyon igénytelen kutyáról beszélünk, akit attól mert felnőtt korára elére a 60-90 kg-t, es a 60-80 marmagasságot, nem kell havi 100-200 ezerből etetni, aztán se izomzata, se kiállása a kutyának mert elvannak hízva mint a fókák,medve fejjel🤣😂🤦♀️ Ajánlom nézzetek meg 1-2 retro videot a youtubon, ahol a saját környezetükben végzik a dolgukat a hegyekben! Szikár test,erős izomzat! felnőtt kutyát napi 1x etetünk, a kaukázusit is! Ha kicsivel is többet kap a kutya enni mint amire szüksége van, azon nyomban raktározni kezd, mert ez van bekódolva ennél a fajtánál! Ha megette a napi adagját és fejvesztve keres még, az ezért van! Raktározni akar ha esetleg utána napokig, hetekig nem kap élelmet! Nyájakat őriztek,ember felügyelete nélkül, napokig,hetekig nem látva a gazdát. Ezért is van hogy független és jóagyú kutyák akik utasítás nélkül is jól tudnak dönteni ezért nincs szükség a külön fejlesztésükre és nem is kifejezett showkutyák! Én hetekre lefőzöm nekik a gabonákat és zöldséget, porciózom, erre megy a napi nyershús frissen. Ha napi adagra lebontom, kb. 300 ft/adag! Ez egy 30 napos hónapban, 9000 ftot jelent!
Nem, nem éheznek, boldog kutyák ;)
Jah és amit sok helyen olvasok, nem való családban, rosszindulatú kutyák akik nem nagyon tűrik a gyerekeket stb. stb....
Kemény tapasztalt kéz kell hozzá a függetlenségükből adódóan, de fajtától függetlenül a gazdán múlik, melyik kutyát hogyan szocializálja! Jó kezekben, tökéletes családkutya,csak úgy mint bármelyik másik fajta!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!