Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nyüszít a kutya?

Miért nyüszít a kutya?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem értjük, nem változott, eszik, iszik, jókedvű, sétál, de folyton nyüszköl. Kb 2 hónapja költöztünk új házba, sokat vagyunk az udvaron vele, játszunk, mindig velünk van, de talán sétálni picit kevesebbet szoktunk. Egyszerűen nem értjük. Most pl játszottunk volna, erre elvonult a plüssével nyüszögés közepette. Nem fáj semmije, nem ma kezdte, már az előtt elkezdte hogy elköltöztünk. Mit tehetnénk? Jövő héten elvisszük teljes kivizsgálásra, az új lakhely miatt amúgy is kelleni fog, de nem gondolom, hogy beteg lenne. Nem idős, jól táplált, odafigyelünk rá.

2021. ápr. 4. 18:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
58%
A kölyök kutyák általában nyüszíteni szoktak, de ez nem azt jelenti, hogy rosszul érzik magukat vagy ilyesmi. (:
2021. ápr. 4. 18:56
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem kölyök. 5 éves. 4 hónapos kora óta velünk van, ennyit még sosem nyüszögött.
2021. ápr. 4. 18:58
 3/12 anonim ***** válasza:
58%
Nem költözött a közeletekbe egy új, dominánsabb kutya, mint ő? Az is okozhat neki szorongást, és ezért nyüszíthet.
2021. ápr. 4. 19:00
 4/12 A kérdező kommentje:
Fogalmam sincs. Ahol azelőtt laktunk is rengeteg kutya volt, itt is minden háznál van kutya. Na most itt kb minden más mint az előző lakásnál, meg majdnem 5 évig ott élt. De ennyi idő alatt megszokhatta volna már, vagy nem?
2021. ápr. 4. 19:05
 5/12 anonim ***** válasza:
79%
Lehet, hogy nagy nyomot hagyott a lelkében a költözés, pl.: az én kutyám is, mikor elköltöztünk, kb. 2 évig alig mert kimenni a kertbe, mert félt az új környezettől, vannak érzékenyebb lelkű kutyák is. Szerintem az, hogy nyüszít nem a ti hibátok, egyszerűen csak hiányzik neki valami, vagy ijesztő neki ez az új környezet.
2021. ápr. 4. 19:09
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hát ennek nem örülök, szörnyű hallani hogy sír :(
2021. ápr. 4. 19:14
 7/12 anonim ***** válasza:
73%
Igen tudom, idővel majd elmúlik, az én kutyám is kiheverte már a költözést!
2021. ápr. 4. 19:19
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Ivaros szuka? A plussos dolog gyanus, lehet alvemhes.
2021. ápr. 4. 19:23
 9/12 A kérdező kommentje:
Ivaros szuka. Ez a plüssel nyüszögés ma volt csak amíg kint voltunk. Amúgy tök random helyzetekben áll neki nyüszögni. Most pl csak fekszik bent velünk, nem csinál semmit, nem nyüszög.
2021. ápr. 4. 19:25
 10/12 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy elfárad? Tudom hülyén hangzik, de lehet, hogy igazából liheg, csak nyüszítésnek hangzik, mert van valami légúti problémája?
2021. ápr. 4. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!