Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy szoktassam újra hozzá a...

Hogy szoktassam újra hozzá a kutyám az emberekhez?

Figyelt kérdés

Már kb másfél hónapja van egy kiskutyám. Amikor elmentünk érte nagyon barátságos volt (ezért is hoztam el). Viszont ebben az időszakban amióta nálam van, nem nagyon találkozott másokkal a családomon kívül. Most új emberekkel találkozott (az unokatesóimmal), de nagyon ugatott rájuk. Megtámadni nem akarta őket megtámadni, mert félt tőlük, de több óra kellett, hogy legalább az egyikőjükkel megbarátkozzon. Őt egy nap alatt megszerette, de van, hogy őt is megugatta, ha hirtelen jött be a szobába pl. Ma megint találkozott a többiekkel és ugyanolyan bizalmatlan és hangoskodó volt.

Valószínűleg a szociális nevelésével van baj.

Hogy hozhatnám ezt rendbe, hogy ahányszor valaki új jön a közelébe, barátságos legyen mint általában?

2021. ápr. 3. 17:48
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Könyörgöm engedjük el ezt a házőrző témát. :D Az én kutyám NEM egy házőrző, nem is értem hogy jött fel a téma.
2021. ápr. 4. 20:03
 12/12 anonim ***** válasza:

az enyém is ugyanezt csinálja sajnos, csak azzal az eltéréssel, hogy ő menhelyi és idősebb. Leszoktatni nem tdutam még mindig róla. Látszik rajta, hogy fél ő is, mint ahogy írtad a tied is.

lehet, hogy nálad is megoldás lehet, hogy minél többen többször menyjenek át hozzátok és akkor talán leküzdi a félelmét. Nálam ez vált be, de nyílván még mindig bizalmatlan, illetve sok ember közé próbálom vinni. Látszólag javul, de el fog telni egy kis idő, amig rájön, hogy nem kell mindenkitől tartani, félni.

2021. máj. 17. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!