Mi baja lehet a kutyámnak?
Kb. 2-3 hete folyamatosan vakarózik a kutyám.
Elsőnek azt hittük bolha, így minden nap nézzük de 1 sincs benne.
Tegnap néztük, a nyakánál már szinte véresre vakarta.
Hippoallergén, csirkementes tápot kap.
2 hete fürdettük, itthon, így azt gondoltam a sampon miatt, hogy vagy arra allergiás vagy nem alaposan mostam ki belőle.
Ezért tegnap este sima tiszta vizzel alaposan átmostam, de ugyanúgy vakarózik.
Szinte fél percenként meg kell állni.
1 éve 2 havonta kozmetikázzuk, viszont így, hogy zárva van már 3-4 hónapja nem volt nyiratva, lehet azért vakarózik.
Ti mit gondoltok?
Én elvinném orvoshoz bőrkaparékot venni a nyakáról, hogy biztosak lehessünk benne hogy mi ez.
Lehet allergia a csirkementes táp ellenére, nemcsak a csirkére lehetnek allergiások, hanem millió más dologra.
Lehet akár valami atka is (bár én pont nem a kutyámmal, hanem az egyik macskámmal jártam így, véresre vakarta magát, kiderült hogy atka) és még lehet sok más dolog amire mi laikusok nem is gondolunk.
Bolha allergia is lehet. Állatorvoshoz kéne vinned. Nem ártana egy allergia teszt.
Ha nem hullik a szőre foltokba, és nincsen begyűrődve a bőre, akkor nem rühös ezt azért írom, mert kettes írta az atkát, de mivel folyamatosan viszitek kutyakozmetikushoz, azt már azért észrevettétek volna.
Milyen területeken mozog a kutya?
"Milyen területeken mozog a kutya?"
Nem értem...mire gondolsz? Hogy hol sétáltatom?
"Hát kb. 5 cm hosszú és nagyon sűrű"
Vedlés van. Alaposan kifésülöd a szőrét?
Nem vedlik egyáltalán, már februárban vedlett.
Keverék kutyus, tacsi×jack russel×palotapincsi mix.
Nem szoktam fésülni még nincs fésűje, mert zárva a kínai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!