Vélemények a klikkerröl?
A klikker használatában nagyon fontos az időzítés.
Fontos, hogy a jó pillanatban a jó dolgot erősítsd meg vele. A klikker nem távirányító, nem tudod vele irányítani a kutyádat. A klikkert általában fényképezőgépnek szokták nevezni, mert a jó dolgot 'fényképezi le' a kutya szemében.
A klikkelést nagyon fontos, hogy MINDIG JUTALOM KÖVESSE!
A bekondícionálás a legfontosabb. Naponta kb 20x játszd el a kutyussal azt, hogy Klikk/Jutalom.. K/J.. K/J.
Egy idő után rájön, hogy a klikk mindig azt jelzi, hogy na most jön a jutalom. :)
Az én kutyámnál (kölyök) két nap elég volt ahhoz, (kb 40x) hogy rájöjjön, mi is az a klikk, és azóta nagyon sok mindent tanultunk vele.
Utána jöhetnek a gyakorlatok. Én a helyedben először a behívással kezdeném. Hívnám, és ha odajön, K/J.
Aztán ezt is sokszor gyakorolni. A klikkerrel szinte bármit megtaníthatunk, akár fokozatosan is. Amikor valami olyat csinál, ami számunkra kívánatos, K/J. Egy idő után majd köthetjük vezényszóhoz is. De a klikker.hu-n is sok mindent olvashatsz a klikkeről és annak használatáról!
Valamint szerintem keress fel klikkerrel tanító kutyaiskolákat, ott is szívesen várják a kérdéseidet, és akár ki is próbálhatnátok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!