Tapasztalatok akita inuval?
Nehéz nevelni? Hogyan tanítjátok? Sokat szökik?
Azt olvastam egy gazdis kutya, hogyan értétek el nála, hogy rátok hallgasson a családból?
Akkor szöknek a kutyák, ha ki vannak csapva a kertbe. Nem csapjuk ki a kertbe a kutyát, ergo nem szökik.
Én az egygazdás dolgot sosem értettem, mert noha nálunk is inkább rám hallgat a kutya, azért látom, hogy ez annak köszönhető, hogy én tartok rendet, és elvárom a fegyelmet. A többieknek inkább akkor fogad szót, ha neki is úgy tartja a kedve, de látom, hogy mit csinálnak a többiek rosszul, szóval megértem a kutya álláspontját. :)
Ugyanúgy tudod elérni, hogy hallgasson rád, mint a többi kutyánál: neveld következetesen. Erős kéz kell az akitához, de szerintem nem rosszabb, mint a többi fajta. Viszont nehezebb rávenni, hogy a kedvedben járjon, mint mondjuk egy golden retrivert, ami él-hal azért, hogy feladatokat csináljon. Meg kell találni vele a közös hangot.
Első kutyának semmiképp nem ajánlom, mert nagyon könnyen el lehet cseszni, és a hibák helyrehozása mindenkinek fájdalmas lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!