Rotiba, dobiba, nj-be igaz, hogy alig jók arra, hogy ne sétáljon be tőlük senki? max csak a hírnevük rossz, de attól még 99től a 100-ból bárki besétál, egymagában?
tudom
sok olyan kutya van, ami nem hogy megugatná a besétáló embert, de még azt is megmutatná, hol a trezor
Es akkor ez miert is baj?
En nem egy eszkoznek hasznalom a kutyam, nem azert tartom.
Van kameram, van riasztom, ha barmi baj lenne.
Egyebkent meg 5 perc alatt ki lehet iktatni a kutyat, csak mondom. Ha valaki be akar torni, akkor megoldja.
neked pacekra nincs logikád?
mondjuk egy ismerősöd megjelenik csak beszélgetni a lakásodnál
és van olyan rossz szokása, hogy bejön engedély nélkül
már rég a folyósó közepén matat, miközben te még csomagolod el a kis f@szodat a recska után, mert pont akkor kell megjönnie
és a kutyád nem szólt 1 budös mukkot sem, sőt
Nekem nincs ennyire gyoker ismerosom kerdezo :)
Ajto, kapu bezarva, nem tud bejonni.
Neked is ezt javaslom kerdezo, erre meg nem gondoltal?
Egyebkent meg hagynad, hogy megtamadja a kutya a haverodat? Ez most komoly?
Latom am a “neved” kerdezo sajnos itt gyakorin, es akkora baromsagokat tudsz valaszolgatni, hogy az hihetetlen. Ez a kerdes se sikerult jobban.
Neked amugy van valami fogyatekossagod, vagy mi a bajod?
Az, hogy a kutya hogyan "fogadja a vendéget", az nevelés tanítás kérdése. Megfelelő hozzáértéssel szinte mindegyik kölyökből lehet jó házőrzőt nevelni, de valós védelmet önmagában nem tud adni (megmérgezik lefújják), csak egy védelmi rendszer részeként hatékony, a megfelelő képzéssel.
Nekem két "házikedvencnek", cukimukinak nevelt kutyám van. A kapu vonalát védik (eddig két nadrágot egy szoknyát téptek le), illetve hozzánk senki sem szólhat gorombán, mert azonnal "intézkednek" Ez nem tanítás, csak ösztönös viselkedés, mivel nekünk megfelel néhány dicsérettel erősítve volt, de 10 év alatt csak párszor fordult elő.
A szomszed nenink nemetjuhasza beengedte a betorot,de ki mar senkit se. Megfogta. Lakasban lakik.
En direkt nem hivok sose vendegeket es mindig mutogattam a kutyanak,h az isegent ,h kell tepni es kinozza meg. Volt mar nalunk betores,amikor nem volt kutyam.
Volt,h bejott vki,akit nem ismer a kutyam es odaszaladt a bejarathoz es azzal a lendulettel adott neki egy kis figyelmezteto harapast a kezere. (Figyelmezteto azert,mert az igszi harapasnal nem lenne kezfeje. Az emberi csont sokkal gyengebb,mi t amiket eszik naponta a kis tunderem.)Igy tudta az illeto,h nem johet bejjebb. Orult a lelkem,h vegre hazorzom van.
Ha nem hivsz sose vendeget gyerekkoraban a csaladodon kivul,akkor valszeg megerti a kutya a feladatat.
Amugy meg meg lehet tanitani nekik,h hova harapjon a kutyus az idegennel.
nofene
mostmár nem lássátok a nevem :P
Nem vagyok troll.
Hát, a páromékhoz megpróbálhatsz besétálni, a rotti kb rögtön megfog.
NEM fog bántani - mivel rendesen iskolázott és nevelt kutya -, csak a karodnál fogva helyben tart, míg a gazdája szét nem rúgja a ssged ;)
Normáliséknál a házőrző kutya ezt is jelenti.
- ételt nem fogad el senkitől, földről sem, csak amikor a gazda ad rá engedélyt
- megtanítják, hogyan tartsa helyben az illetéktelen behatolót
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!