Középtermetű szuka kutyám 4évesen, idén télen a fiatalember állítása szerint megharapta. Hivatalosan jártunk el, és lezárult az ügy. Ha előfordulna még egy ilyen eset, elvehetnék a kutyámat? Milyen esetben altatható el?
Nekem egy kaum harapott meg egy 12 éves kissrácot (12cm-es seb a hajas fejbőrön + karmolásnyomok a hátán és vállán), aki ismerte a kutyát és azt gondolta, nem lesz baj, ha bemászik a kertbe berúgott labdájáért. Feljelentés nem lett az ügyből, de a gyepmester hivatalból értesítve lett, aki 2 hét megfigyelésre elvitte a kutyát. A megfigyelés után megállapította, hogy a kutya nem veszett és visszahozta. Azt mondta, hogy amíg határozatban nem marasztalnak el valakit, neki ennyi a jogköre és a kutyát, amennyiben egészséges, köteles visszavinni a gazdájának.
Úgyhogy szerintem ne izgulj, nem lesz semmi gáz. Az azonban valóban jogos észrevétel volt egy előttem szólótól, hogy egy nem megfelelően szocializált kutyát (még ha nem is te tehetsz erről) nem feltétlenül kell közterületen szabadon engedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!