Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Középtermetű szuka kutyám...

Középtermetű szuka kutyám 4évesen, idén télen a fiatalember állítása szerint megharapta. Hivatalosan jártunk el, és lezárult az ügy. Ha előfordulna még egy ilyen eset, elvehetnék a kutyámat? Milyen esetben altatható el?

Figyelt kérdés
Figyelembe vszik a "harapások", vagy sérülés mértékét is mielőtt ilyen komoly döntést hoznak? Mi alapján döntenek ilyenkor?
2010. aug. 19. 19:52
1 2
 11/12 Suhanc72 ***** válasza:
47%

Nekem egy kaum harapott meg egy 12 éves kissrácot (12cm-es seb a hajas fejbőrön + karmolásnyomok a hátán és vállán), aki ismerte a kutyát és azt gondolta, nem lesz baj, ha bemászik a kertbe berúgott labdájáért. Feljelentés nem lett az ügyből, de a gyepmester hivatalból értesítve lett, aki 2 hét megfigyelésre elvitte a kutyát. A megfigyelés után megállapította, hogy a kutya nem veszett és visszahozta. Azt mondta, hogy amíg határozatban nem marasztalnak el valakit, neki ennyi a jogköre és a kutyát, amennyiben egészséges, köteles visszavinni a gazdájának.

Úgyhogy szerintem ne izgulj, nem lesz semmi gáz. Az azonban valóban jogos észrevétel volt egy előttem szólótól, hogy egy nem megfelelően szocializált kutyát (még ha nem is te tehetsz erről) nem feltétlenül kell közterületen szabadon engedni.

2010. aug. 21. 16:39
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsokat, remélem nem keveredünk többé ilyen gyanúba, de a kutyám jól szocializált, és mint leírtam tudja ki a falkavezér, csak épp nem kedveli az idegeneket és néha ugat rájuk,(főleg ha az egyik kutya elkezdi, Ő is "segít") szerintem most is csak ez történt, de gondolom azthitte a mi kis "harci sérültünk" h ha ezt hazudja, kaphat egy kis pénzt.. Hát nem kapott.. Pedig így utólag vissazgondolva célzott is rá, de az idegességtől akkor nem is kapcsoltunk..
2010. aug. 21. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!