Hogyan szoktassam le,hogy ne vigye el a cipőket?
8 hós a kutyám. Arra a szintre már eljutottam,hogy ne ugasson,ha elmegyünk otthonról,de helyette a cipőket hordja el. Nem rágja szét,de elhordja az összeset a cipős szekrényről. Tudom,megoldás ha elpakolom őket,de igazából megtanítani szeretném,hogy nem szabad. Ha itthon vagyunk,hozzájuk sem nyúl,így logikusan,nem tudom rajtakapni. Ha hazaérünk és szanaszét vannak a cipők,rá szoktam mutatni a cipőre,hogy "ez mi?""mit csináltál" ,de sztem nem érti ,mert bár lapít ilyenkor,másnap újra elviszi.
Mikor szokik le erről?
10-15 percet marad egyedül naponta. Ez idő alatt pakolja szét őket.
Azért pakolja szét, hogy mindenhol ott legyen a szagotok. A mi kiskutyánk feszt elhordja, a fekhelyére és alszik rajta.
Segíteni nem tudok, mert minket nem zavar, de semmiképp se bántsd ezért.
Én csináltam a spájzban egy cipőspolcot és elpakoltam a cipőket. :D
Aztán jöttek a zoknijaink...
Na ezt már nem tudtam megoldani, mert olyan szárítóm van amit elérnek.
Aztán egy ilyen agyonhasznált polót adtam nekik magamtól és a férjemtől is.
Igaz, van egy két zoknis eset amikor a kanapé mögül vagy a kennelben találom csak meg a zoknim párját, de ritkábban mint eddig.
Szerintem próbáld meg, hátha. :)
Van valamilyen távoltartó/leszoktató spray:
Ja és ha nem abban a pillanatban szídod le, amikor rajtakapod, később már nem tudja miért kap.
Csak azt látja, hogy Te mérges vagy és hablatyolsz valamit aki neki kellemetlen.
Ha éppen a szájában a cipőddel kapod rajta és akkor kap szidást, talán megérti.
De addig sajnos veszett ügy.
Pólója is van,meg a férjem munkás kabátja is le van neki téve a földre.
A mi kutyánk nem alszik :D ma reggel 6kor pl 4 km-t futottunk,hazajöttünk,eszik,lefekszik,de amint kilépek a házból,viszi a cipőket. Aztán hazaérek és alszik tovább:)
Már felvettem kamerával,mit csinál a távollétemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!