Jó választás egy szamojéd kutya?
Sziasztok, most költöztem külön a szüleimtől és már régóta szerettem volna egy szamojéd kölyök kutyát
Otthonról dolgozok, programozó vagyok, a kérdés, hogy mennyit kell vele foglalkozni? És van amire külön figyelni kell ennél a kutyafajnál? Pl.: szőr
Kerdezo,heti 6 nap elmesz a kutyaval futni bicajoni (1,5 eves koratol sportolhatsz egyutt vele. Addig meg futkarozni kell hagyni,ahogy es amennyit o magatol bir!!!)
Hoban minuszban esoben es sarban is fogsz vele futni??? Meg melegben is??? Mert o akkor is igenyli,amikor te nem szivesen lepsz ki az utcara zuhogo esoben vagy szembe eso hoban!!!
Nyáron nagyon melege van a kutyának, ha lakásban laksz, és van légkondi, akkor ez kiküszöbölhető, viszont legyél rá felkészülve, hogy ilyenkor kora hajnalra, nagyon késő estére kell áttenni a sétákat, mert már 25 fokban is liheg, felette meg akár hőgutát is kaphat.
Illetve, rengeteg, ismétlem, RENGETEG szőrt hullat el a lakásban (is). Ezt viszont nem lehet kiküszöbölni, csak csökkenteni (rendszeres, alapos fésüléssel).
lakásba semmiképp nem vennék szamojedet. csaunk volt, napi! fésülésekkor annyi szőr kijött, hogy vagy 10x kellett szedni a fésűből fésülés alatt + én is tiszta szőr voltam.
ráadásul ha minden nap futni is viszed, az majdhogynem egyenlő azzal hogy naponta fürdetés, de minimum hetente.. nekem ennyi energiám nem lenne hozzá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!