Mit tudok tenni, hogyha találtam két kutyát kutyasetaltas közben, de egyik menhely vagy alapítvány sem segít még csak egy chip olvasásban sem?
Pedig ha gyepi is akkor kötelező kimenniük. Be kell őket jelenteni hogy nem végzik el a feladatukat.
A mi városunkban is a helyi menhely vezetője kapta meg a gyepmesteri titulust pár éve. Addig soha nem ment ki semmilyen bejelentésre, arra hivatkozva hogy nincs ideje meg kapacitása. Mióta ő a gyepmester, azóta minden bejelentésre ugrik, mert kötelező neki.
Pedig, ha megfognád őket és elmennél velük a menhelyre vagy az első állatorvoshoz, ott ingyen és bérmentve olvasnának chippet...(bár szinte fogadni mernék, hogy nincs is bennük)
Kérhetnél segítséget az elhelyezésükben is, vagy ha tényleg a gyepit is ő látja el, akkor azt kellene bejelenteni, hogy ott van két kóborló kutya, vigyék be(nem pedig azt, hogy olvassanak chippet).
Teljesen megértem az érveidet, egy tökéletes világban így is működne, de még nagyon nem tartunk ott és jelenleg nem elegendő bejelentgetni dolgokat. Pár hónapja találtam egy 20-30 kg-os kutyát, aki az úton rohangált. Beraktam a kocsiba, majd mivel pont hétvége volt és délután 20 percet vezettem az állatorvoshoz majd mivel nem volt chip, nálam éjszakázott és utánna vittem a menhelyre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!