Miért nem érdekli a szüleimet?
Van egy kutyám. Ma mutattam a szüleimnek, vagyis anyukámnak, (de biztos elmondta apának) hogy mi a különbség a szaporító és a tenyésztő között. (kutyim is sajnos szapis. De inkább itt, mint az út szélén) Azt mondta, ha kutya, akkor kutya. Biztos nem veszek 200000-ért kutyát. A következő kutyám én veszem, ha fél milla, legyen. Miért ilyen nehéz felfogni?
(ne értsetek félre, szeretem a kutyám, csak a szüleim viselkedéset nem)
Nem vagyok szaporító párti, de az 55-ös választ olvasd el.
https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__10988667-sze..
Ez most egy nagyon összetett kérdés, amivel sajnos nem nagyon lehet mit kezdeni.
Ahogy az előző válaszoló is leirta nagyon sokan úgy nőnek fel hogy a szomszédból elhozzák a kiskutyát neszeottvan jóleszaz. A szüleink is így nőttek fel. Sajnos új dolog ez a nyugatiasodás a menhelyek szempontjából is, akik a kutyák jólétére mennek rá. Lehet erről sokat írni és eltérő velemenyekről vélekedni. Nekem is szapis kutyám van előtte is az volt. Soha az ég világon nem volt semmi betegsége és itt van 16 éves .
Sajnos sokan tényleg nem tudják mi a különbség a szomszédom is jaaaaj 20ert vettem ezt a németjuhászt törzskönyvvel "jódrágavót"tessék megmutatom ha nem hiszed el hogy tenyésztős a kutya...ja szapis. De fogalma nincs mi a különbség.
A menhelyek tele vannak mert nem adnak kiskutyát udvarra csak bentre. Szerintem ez is egy szinten okés viszont ettől megint mindenki a szapis kutyát fogja hazavinni mert hát a menhelyről ő nem hozhat. Erről is lehetne sokat vitatkozni. Igazából itt nagyon sokminden el van bszva.
Itt vannak a fajta betegségek szintén amit az első válaszoló linkelt be....szintén igaz.
És itt lehet több 100ert tenyésztős kutyát venni...de a többség nem fog mert megveszi a veterán 20ert a fajtajellegű németjuhászt...és sajnos sokan még támogatják is és úgy kapkodnak a kölykök után mintha cukor lenne...
Igen es mi van Tehat mi van? Mi a kerdes?
"(kutyim is sajnos szapis. De inkább itt, mint az út szélén) Azt mondta, ha kutya, akkor kutya. Biztos nem veszek 200000-ért kutyát."
őőőőőőőő... oké?
Azért mert akinek nem kell kutya, annak tök mindegy, hogy mennyiért veszel, max furcsán néz, hogy kidobsz ennyi pénzt. Ez a kutya se a szüleidé, hanem a tiédy gondolom ők tojnak rá. Az ilyen embertől nem tudom, hogy várod hogy akár más, idegen kutyák helyzete érdekelje.
Ez olyan, hogy én semmit sem konyítok a gamervilághoz. Nekem aztán édesmindegy, hogy van a félmilliós PS5 vagy a kínai piaci nintendo, ha fut rajta a játék akkor fut, ha meg nem, akkor meg nem, nem fogok fél milliót kiadni érte. Ha a barátom megveszi magának ennyiért vegye.
Tudom, tudom a kutyák érző lények meg miegymás, de nem minden ember tud rájuk úgy tekinteni mint egy kutyás. Ezt el kell fogadni, mert ezzel nincs probléma, addig amíg az ilyen ember nem akar kutyát.
Plusz szaporító és szaporító között is óriási különbségek vannak, tehát nem olyan fekete-fehér ez, mint ahogy itt ezt próbálják lefesteni. Szapiból is van jó, tenyésztőből is van rossz.
Amit egyes linkelt, ennyire komolyan én még bele sem gondoltam, de igaza van az #55-ös válaszadónak.
Igazából egész idáig akartam egy bizonyos fajta kutyát, de ezt elolvasva carok rá, hozok keveréket a gyeptelepről.
A kérdésre meg annyi, hogy azért nem értik meg a szüleid, mert másképp gondolkodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!