Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyafuttatóból való kiküldés??

Kutyafuttatóból való kiküldés??

Figyelt kérdés

Sziasztok! Érdekelne a véleményetek erről a történetről.

Tehát nálunk csak egy kutyafuttató van, ahova azért sokan szoktak járni, de van egy banda akik szinte mjndennap lent vannak és eltöltenek a futiban 4-5órát is akár.

És mai napon lementünk a barátnőmmel 1-1kutyával ilyen öt órakor. Voltak a futiban mások, és kérték hogy még tudjanak maradni fél órát, mert a kutya nem szereti a társaságot. Ezt megértettük, ezért addig sétálgattunk. Visszamentünk fél óra múlva, és nem voltak ott tehát mi bementünk.

Egy tíz perc múlva jött az a banda akik várták hátha elmegyünk majs hozzánk szoltak, hogy mi így jöttünk öten és ha már így összeszervezték jönnének be. Magyarán elküldtek minket. Az én kutyám jól ismeri őket, a barátnőm kutyája meg egy szelid kis kutya. Nem értem miért nem jöttek be.

Hozzátenném tegnap ks lementünk de akkor is ott voltak, ezért hagytuk az egészet. Na ugye elakartak küldeni, köpni nyelni nem tudtam. Azt sem tudtam hogy mit mondjak, ezért fogtuk magunkat és elmentünk bármiféle játék/futkorászás nélkül.

Ti mit tettetek volna a helyemben, vagy mit tennétek ha újra megtörténne ez. Egyetértetek e azzal, hogy nekünk el kellet menni csak mert ők többen voltak?? Köszönöm ha végig olvastátok :))

2021. márc. 16. 18:31
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
A mi kutyánk labdázni szeretnek nagyon, de még nem merjük őket elengedni, míg nem tudnak hozzánk visszajönni parancssszóra..de első dolgunk lesz elhagyni a futit ha megtanulják.
2021. márc. 16. 19:15
 12/22 anonim ***** válasza:
14%

Engem privatban most mar elersz ... felajanlottam a segitsegem es allom a szavam ...

Nem kell betojni, az ilyen dolgokat mosolyogva szoktuk intezni :)))

2021. márc. 16. 19:17
 13/22 anonim ***** válasza:
87%
Ha minden nap oda járnak akkor mégsem kell annyira megszervezni a dolgot. Nem halnak bele ha sétálni kell heti 1-2x a kutyával, nem csak bebasszák a futiba. Minek akkor kutya ha ennyire sem képesek foglalkozni velük?
2021. márc. 16. 19:17
 14/22 anonim ***** válasza:
0%
A behívás megtanításához a futtatónak nem sok köze van. Ott csak azt tanulják meg legfeljebb, hogy azon az egy helyen be kell menni. De ott egyéb ingerek (vadállatok, adott szagok stb) nem érik a kutyát.
2021. márc. 16. 19:18
 15/22 anonim ***** válasza:
9%
Amugy egyebkent tenyleg miert jarsz futtatoba? Nincs park a kornyeken ... es egy kicsit tavolabb? Futtato alapbol keves egy kutyanak. Menj ki a termeszetbe! Parkba, erdobe, folyopartra es hegyekre!!!
2021. márc. 16. 19:19
 16/22 A kérdező kommentje:
De van, viszont mi sokszor szeretjuk hasznalni az agilitys targyakat. Meg biztonsagosabbnak erzem mint elengedni ot a parkban, meg kolyok. Sok mindent nem tud meg....
2021. márc. 16. 19:23
 17/22 anonim ***** válasza:
26%

13-as, nagyon sokat gondolkodtál azon, hogy mibe kössél bele?

Kölyök/fiatal kutyások, szívesen mennek futtatóba, biztonságban érzik a kutyát a kerítés miatt, játszanak, ennek semmi köze sincs semmiféle beb*száshoz. De minek is magyarázni, nem azért vagy itt.

Nem szereted a futtatót, értjük, felírjuk valahova hogy 13-as nem szereti a futtatót. Még írd le párszor. Nem kérdezte senki, de hátha valaki mégis kíváncsi rá.

2021. márc. 16. 19:25
 18/22 anonim ***** válasza:
88%
#17 valamit nagyon benéztél akkor, olvasd el újra a válaszom. Nekem nincs bajom a futival, ha szakszerűen van használva. De az hogy 4-5 órára minden nap kisajátítják a futtatót, majd leülnek telefonozni, nálam nem a szakszerű használat. A kérdező meg menjen máshova kutyát nevelni.... mikor ennek az alapozására meg pont a futi lenne megfelelő. Én kérek elnézést ha engem felcsesz, hogy valaki minden nap ott rohad 4-5 órát én meg 1x mennék oda valami haverkutyással és ki vagyok küldve.
2021. márc. 16. 19:29
 19/22 A kérdező kommentje:
Egyébkent nem a kutyát mennék nevelni, szimplán csak labdázgatni a kutyusokkal.
2021. márc. 16. 19:41
 20/22 anonim ***** válasza:
95%

Egyáltalán nem volt jogos, hogy elküldtek titeket!

A kutyafuttatók úgy működnek, hogy ha szocializált kutyám van és a már bent lévőknek is szocializált a kutyája, akkor ezt szépen megbeszéljük majd bemegyünk, ha nem, akkor várunk, mint ahogyan ti is tettétek az előttetek lévőkkel. Nyilván utána még nem váratom a kint ácsorgó gazdikat órákon keresztül, ha más lehetőség nincs, de én például ha látom, hogy foglalt és mi nem tudunk bemenni nem várok, elmegyünk másfele sétálni, a futtatós kutyák általában lakásban élnek, nem naponta egyszer viszik sétálni őket és az égvilágon semmi nem történik ha napi 3-4 sétából az egyik pórázon bóklászós.

Legközelebb magyarázd el kedvesen a gazdiknak, hogy kölyök kutyáitok vannak, szeretnétek, ha biztonságos környezetben tudnának játszani, szocializálni (ha esetleg bejön olyan kutya, amelyik erre alkalmas) és behívást, alap engedelmes dolgokat gyakorolni.

Egyébként én is úgy ahogy van rossznak tartom a futtatókat, rengeteg probléma van velük, szerintem borzasztóan kicsik, 5-6 kutyánál többet nem nagyon lehet normálisan lemozgatni bent egyszerre, kevés olyan kutya van, aki mindenkivel is kijön, labdázni, játékkal játszani nem nagyon lehet bent (ha nagyon gyámoltalan a kutya egyből elveszik tőle a labdát, ha nem adja másnak abból könnyen lesz verekedés) csoportos futkározáshoz, kergetőzéshez meg pont az akadályok miatt borzasztó balesetveszélyes. Aki kitalálta, hogy csak ezeken a helyeken lehet póráz nélkül kutyázni egészen biztosan nem tartott még kutyát. Ezért szeretem a Hajógyári-szigetet, ott szinte az egész területen lehet póráz nélkül sétáltatni legálisan bizonyos szabályok betartásával, és elég nagy terület ahhoz, hogy akár több 100 kutyás is kényelmesen el tudjon különülni, szerintem sokkal inkább ilyenekben kellene gondolkozni, mint a pár négyzetméteres futtatókban.

2021. márc. 16. 20:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!