Hol lehet egészséges német dogot venni?
Ahol a fő cél az egészség, nem a külső.
Mivelhogy azt olvastam, a német dogok egyharmada nem éri meg az 5.(!) életévét és kb 5-10% éri meg a 10.évét !
Szeretném, ha legalább 8-10 évet megélne.
Milyen kenneleket ajánlotok?
Köszönöm.
A tv-ben 10+ éves német dogot láttam a múltkor.
A kenneleknél érdemes megnézni, hogy a felnőtt kutyák hány évesek.
Köszönöm mindenkinek.
#10-es: Nem tudom elmagyarázni, tiszta szívvel kötődöm hozzá valami miatt, amit nem tudok megmagyarázni.
Nem a mozgásigény, nem a külső, nem tudom.
Csak .. Olyan érzés, mintha szerelmes lennék, akár képen meglátom, akár leírva a nevét vagy ha kimondja valaki vagy ha csak eszembe jut ..
Nem tudom, de akármennyit nézek képeket, olvasok más kutyákról, egyiknél sincs meg ez.
Vannak olyan tenyészetek, ahol akadnak hosszú életű dogok.
Itthon a Rima-Réme, Palatinate Keszler, Xantharpyia.
Ne válassz első felindulásból, látogass el több helyre. Ahol öreg kutyákkal, és állatbarát tartási körülményekkel találkozol, ott várj inkább egy kölyökre.
Hasonló jellemű, de szintén nem túl hosszú életű fajta a leonbergi.
Ha a hosszú szőr ápolását tudod vállalni, akkor melegen ajánlom őket. Ráadásul körültekintő, jellemet is vizsgáló tenyészvizsgájuk van, többféle egészségügyi szűréssel - ellentétben a német doggal.
Köszönöm mindenkinek ismét.
Bár ez már sokadlagos, de a tigriscsík és a koromfekete a szenvedélyem.
Mindenképp megfontolom alaposan, hogy honnan lesz, külön köszönöm a kennel ajánlást.
😊♥️🐾
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!