Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyának tartjátok a...

Milyen kutyának tartjátok a Rottweilert? Mi a véleményetek róla?

Figyelt kérdés
2010. aug. 18. 22:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát én ezt csak amolyan "megmondomhogyilyenisvan" féle infóként közlöm mindenkivel:)

3 éves voltam amikor anyám Rottweilert hozott a házba.Még kicsike volt 3 hónapos,tündéri kislány.Anyu volt a főnöke,mindenben engedelmeskedett neki,jó kutyus volt.Ha játszani akartam vele mindig bökdösött az orrával,rámtette a bazinagy mancsát(nagyon finoman),és amikor húztam a fülét az ég világon semmit se csinált.Ha meghalotta hogy sirok,odaloholt hozzám,levágta magát mellém és bohóckodni kezdett,meghajolt,fetrengett,nyalogatott,pattogott mint a gumi,én meg mindig kacagtam rajta.

De helyben csapjon belém a villám,hanem úgy védte a házat az idegenektől mint a tűztől.

Ő volt a második anyám.A neve Sunshine volt.12 évet élt.Egy éve halt meg.

2010. aug. 20. 10:35
 12/16 anonim ***** válasza:
Egy roti, ha megfelelően nevelik és jó génekkel rendelkezik, az egyik legjobb társ lehet. Én nem egy hihetetlen intelligens rottweilert ismerek, akik teljesen jól tűrik a kisgyerekeket is. Én nagyon szerettem volna, csak anyám nagyon előítéletes, így nem ment bele. De egyszer szeretnék egyet:)
2010. aug. 21. 14:09
 13/16 anonim ***** válasza:
nekem tetszenek. Az meg, hogy harapós vagy kezes bárány lesz csak a gazdáján múlik. Ha neveli a gazdája akkor kihangúlyozódik a szépsége, okossága és ügyessége.
2010. aug. 21. 15:38
 14/16 Suhanc72 ***** válasza:
Sokat számít a vérvonala, mert sajnos van úgy, hogy a nem tökéletes idegrendszerű kutya álmából felriadva balesetet okoz. (a német juhászkutyák vakvezető- kiképzése is emiatt az ideggyengeség miatt szüneteltetve van és a dobermannra is jellemző). Egyébként a gondosan megválasztott egyed valóban jól nevelhető (kellő következetességgel) és valóban gyerek- és családcentrikus, de feltétlenül egygazdás kutya.
2010. aug. 21. 16:23
 15/16 anonim ***** válasza:
Sok előítélet van a fajtával szemben, de tényleg a neveléstől függ, és persze a jó idegrendszertől. Mi járunk kutyasuliba, és még ott szoktam maradni beszélgetni a többiekkel és nézzük az Ö.V-seket, ahogy gyakorolnak. van egy roti is, aki úgy amúgy egy kezesbárány, együtt játszik az cocker spánimmal is, és a kisöcsém is néha velem jön (3 éves) és egyszer véletlenül meghúzta a roti fülét, az meg odafordult hozzá és megnyalta a kezét afféle: "Hé, ez kicsit fájt, lécci többet ne csináld, de nem haragszom." kifejezés volt ez, és teljesen lenyűgözött, hogy egy ekkor kutya a nálánál sokkal gyengébb kisgyerekkel is milyen megértő. Mikor Őrző-védőznek akkor viszont csak a munkára koncentrál és, úgy fog, hogy ha nem mondanák sose engedné el. :)
2010. aug. 21. 21:10
 16/16 anonim ***** válasza:

Sztem az egyik legaranyosabb kutyus.Nekem is van egy 8 éves nőstény...

Mikor viszem neki a ropiját,és adom neki,ha látnátok azt a röhejes,de aranyos pofát amit leb@sz!

2010. okt. 14. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!