Máshol is ennyi hülye gazdával van, vagy ez csak nálunk van így?
Hát nálunk is szinte csak kistestűek vannak, de szinte mindegyik morgós, ugatós, agresszív.
Nekem is kistestű kutyám van, az enyém viszont túl barátságos. Soha nem bántana senkit, és mindig minden kutyával játszani akar. Ez nem is lenne baj, de ha elengedem ész nélkül rohan minden kutyához, úgyhogy most én sem engedem oda másokhoz, megpróbálom megtanítani, hogy rám figyeljen a közeledő kutyák helyett. Szóval én az enyém most ezért nem játszhat másokkal utcán, csak kutyasuliban vagy ismerősöknél, ha odaengedem.
Lehet én látom rosszul a dolgokat, de én sem szeretem, ha a kutyáimhoz odajön egy másik kutya.
Nem azzal van bajom, ha játszanak (bár az enyémek már öregek, inkább csak szaglásznak), hanem mikor a másik kutya gazdája nem kérdezi meg, hogy odaengedheti-e a kutyáját az enyémekhez, csak az messziről ránk ront.
Az én kutyáim soha nem rohannak le senkit, mégcsak ki se szagolnak idegen kutyára (se), csak ha megállunk akkor mennek oda. Ezt elvárnám mástól is. És nem nagyon érdekel, hogy játszani akar a kutyája, mikor én nem érek rá órákig lent lenni, vagy nincs hangulatom a gazdihoz.
A kutyáim teljesen jól szocializáltak, nem morognak senkire, de nekem a kutyasétáltatás nem arról szól, hogy minden kutyással szívesen bandázom. Az én kutyáim nem unatkoznak a séták alatt mert foglalkozom velük. És, ha van ott más kutya akkor is rám figyelnek és inkább velem játszanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!