Csirke farhát, csontos húsok szorulást, bélelzáródást okoznak? Nyersen etetve természetesen
2 éve etetek nyersen, a barf modellnek megfelelő arányokat a kutya igényeihez igazítva, tehát naponta eszik csontos húst is (ez a menü kb. 30%-a) és sosem volt még ilyen probléma.
Nyilván figyelni kell az arányokra, csak csontos hússal nem lehet etetni, illetve ki kell tapasztalni, hogy mi az a csontos-hús arány, ami a kutyának ideális a különböző hús-csontos fajtáknál is, például az én kutyám egy jó húsos csirkemellcsont mellé elég ha ugyanannyi színhúst kap, a farhát mellé több színhús kell. Az egyetlen, amivel lehetett volna problémánk az a darált csontos nyúlhús volt (azt hiszem livi's green márkájú) attól nagyon kis arányban is eléggé kopogott a végtermék, szerintem az szinte csak darált csont, nagyon kevés benne a hús, az ilyenekkel érdemes vigyázni, ahol nem tudod, nem látod, hogy mennyire húsos is az a csont. Mi is azért úsztuk meg, mert először csak kis falatokkal adtam neki hozzá és így egyből láttam, hogy mennyire bekeményíti a végterméket már 1-2 falat is, ezért tudtam, hogy ezzel óvatosabban kell bánni.
A másik, hogy nem lehet mindenféle csontos húst adni, a tartócsontok nyersen is szilánkosan törnek, ezeknek nem az a veszélye, hogy bélelzáródást okoz, hanem, hogy felsérti a nyelőcsövet, bélfalat.
azt is írjátok oda, milyen fajta/méretű kutyátok van, annak van / nicns szorulása a csontos etetéstől
mert nem mindegy , hogy mondjuk a #2 válaszadónak tacskója van, az egyesnek meg bernáthegyije
Tacskónk egyben nyelte le a csontot, elzáródott a bele, dokinek kellett fogóval kivennie altatásban. Hozzáteszem, hogy a kisökör habzsolt, mint egy malac, rágás nelkül nyelte az apró csontot.
Pedig nem egy kis túltenyésztett dög, kis baleset tacsi, nagytestű, szívós kis xarcsimbók :)
Szóval óvatosan, azután csak olyan csontot kapott, ami nem fert le a torkán, csak ha elrágta.
nálam egészben kap farhátat
ahogy a teszkóban odaadják, úgy adom oda
Nem lesz baja tole. 9 kg-os terrierem (foxi keverek) evett farhatat.
Mindig kezbol etesd es nezd,h eszi. Ha rag ,nincs baj. Ha egyben adod,kenytelen lesz ragni. 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!