Ha egy ordas bundájú kutyát lenyírunk, milyen bunda fog visszanőni?
Kihoztuk a sintérről, de borzalmasan néz ki.
Próbáltuk fésülni, de nagyon sír, fáj neki.
Gyorsan letolnánk géppel 1x azután már nyilván mindig ápolva lenne és nem volna több ilyen eset.
Csak érdekel, hogy visszanő-e a kétszínű bunda, vagy mivel a világos résznél lesz elvágva, ahogy nő, az lesz a tetején és világos marad-e.
Persze esetünkben nem a kinézet számít, csak érdekel, ha valakinek volt ilyen kutyája és megnyírta, milyen lett a végeredmény.
Köszönöm!
“Embereknél is van úgy, főleg gyerekeknél az első nyírás után, hogy megváltozik a hajszín (sőt a göndörség is), általában besötétedik.”
Ezt én saját magam is tudom bizonyítani. Születésemtől egészen nagyjából kisóvodás koromig hosszú, göndör, szőke hajam volt (s nem csak nekem hanem még pár embernek a családban) :D Hát, azóta egyenes s sötétbarna, nyilván ma már rövidre van nyírva. Valahogy erre mondják ,hogy “cukinak születtem, aztán f@sz tudja mi történt”. Szóval ja, embereknél ez nem olyan ritka ,hogy a “babakori” haj más mint a felnőttkori. Annál a kutyánál is megtörténhet ,hogy másmilyen lesz, de szerintem erre kicsit az esély, na meg lehet ha most valamelyest megváltozik akkor a legközelebbi téli-nyári bundacserénél már jobban fog hasonlítani az eredetire.
Kérdező, ha nagy a baj lehet jobb lenne kozmetikushoz vinni mint “sufnibarkács” módon megpróbálni. Persze csak ha a fürdetés nem segített.
Köszönöm.
Azért érdekelt, mert a szőrhossz felétől sötét, a tövétől a feléig meg világos.
Szóval ha lényegében levágom a sötét részt, akkor az hogy fog visszasötétülni? :D
Amúgy persze, kozmetikushoz megyünk, már be vagyunk jelentkezve, csak közben elgondolkodtam.
Próbáltuk fürdetni, de csak úgy sikerült, hogy a kádba belefektettük és addig engedtük a vizet, amíg csak a feje volt kint. Tettünk bele biogance sampont, balzsamot és még kókuszolajat is. De csak így kiáztattuk meg átnyomkodtuk a bundáját a vízzel, de így ugyanúgy gubancos maradt.
Egyszerűbbnek gondoljuk 1x lenyírni és a továbbiakban ápolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!