"Egyszerű" keverék kutyát, ha amúgy nem igényel nyírást, de néhány cm a szőre, érdemes rendszeresen tavasszal-nyáron nyírni, ha lakásba kerül?
Nekünk is hasonló kutyánk van csak kistestű, nagyon hullik a szőre ezért 2 havonta vágassuk.
Azóta nem hullik, vedlési időszakban sem észrevehető.
"Megfiatalodik".
Sokkal puhább a szőre.
És mi van akkor, ha nem időnként, hanem folyamatosan van nyírva, azaz rövid szőrben van tartva? Tehát mondjuk fél centire le van vágva, és ha 1 centit nő, akkor van újra vágva, tehát max másfél centi mindig?
Akkor ahhoz fog alkalmazkodni, mintha rövid szőre lenne alapból vagy folyamatosan szenved, mert beleavatkozunk a természetbe?
Csak érdeklődöm.
Akkor vegyél egy rövidszőrű kutyát, ha azt szeretnél. Nem véletlenül ilyen hosszú a szőre, mindegyik fajta szőrének van funkciója, ami évszázadok alatt alakult ki, megvédi őket a hideg/meleg ellen. A bunda hűt is nyáron, tehát ez sem lehet a kifogásod.
Mellesleg ugyanúgy hullik a szőre ha hosszú, ha rövid. Ne nyírd le, havonta fésüld át, nyáron esetleg hetente és akkor kevésbé lesz szőrös a lakás.
Nem fog alkalmazkodni ha lenyírod, csak rosszat tennél vele.
Értem.
Köszönöm.
Csak azért kérdezgettem, mert nekem egy nagy állatvédő, kutyaszakértő, komoly kutyás mondta, hogy nyírjam le, ő is nyitja áprilistól szeptemberig, kb 3-4 centi szőrű kutyáját. Enyém 8-12 centi(nem egyforma mindenhol, sörénye van).
De én meg azt olvastam, hogy a nem folyton növő, emberi haj szerű szőrű kutyákat nem szabad megnyírválni.
Rovid szoru kutyam van, ne hidd, hogy neki nem hullik... Meg szur is, ha belekapaszkodik a szorszal a nadragomba.
Rendszeres fesulessel javithato a helyzet, de par szal igy is ugyis kihullik, mig az olemben dogonyozom.
Rendben.
Meg akartam bizonyosodni, mert őszerinte hülyeség, igenis az a jó, ha nyárra "nyárias" bundában tartjuk.
A kutyának a nyárias bunda az, amikor az aljszőre elvékonyodik. Ezért vedlik ki tavasszal a téli vastagabb aljszőrt.
Majd nyáron figyelj meg néhány rövid szőrű kutyát, hogy vajon nekik nincs melegük?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!