Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi lehet az oka, hogy nem...

Mi lehet az oka, hogy nem szeretnek a kutyák?

Figyelt kérdés

Nem arról van szó, hogy megérzik rajtam, hogy félek tőlük. Kifejezetten békés fajták is vadul megugatnak, holott mással nem törődnek.

Kerítésen keresztül is, holott, ha kerítés van köztük, nagyon bátor vagyok. (Kerítés nélkül kevésbé).

Soha nem bosszantom őket, nem adok okot arra, hogy mérgesek legyenek rám. Alapból békés, nem kötekedő ember vagyok.

#kutya #megugatás
2021. márc. 10. 17:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy simán nyugtatalnító számokra a kisugárzásod.
2021. márc. 10. 17:31
 2/7 anonim ***** válasza:

A kutyák nagyon különbözőek, és teljesen biztos vagyok benne, hogy téged sem "minden" kutya ugat meg. Például a volt goldenem a kislányoktól bármely részeg alkoholistáig mindenkinek udvarolt.

Viszont volt egy kutyagyűlölő, kattant exem még 8 évvel ezelőtt, az egyetlen ember életemben, aki agresszívnak ítélte őt. Az pedig azért volt, mert amikor megérkeztünk, fel-alá rohangált örömében, mint az ilyen kutyák általában, ő pedig ezt úgy aposztrofálta, hogy "majdnem szétszedte a bokrot", amikor keresztülfutott rajta, még én is megkaptam hogy ilyen "erőszakosra" neveltem. Szerintem alapból nagyon nagy a tükör effektus a kutyák és emberek között, színlelni nem lehet a nyitást, és nem is megy egyből. Továbbá, én sem mindegyiknek jövök be egyből, pedig kiskorom óta kutyák közelében vagyok. Az "ugatás" az még semmit nem jelent, egyszerűen ha a kutya embert lát, akkor ugat, de nem úgy gondolkodik hogy "ez az ember nem tetszik nekem", hanem csak szaglászik és reagál. Talán ez az első, amit a kutyások és nem kutyások között eltér, hogy nagyon magukból indulnak ki, pedig az ő agytérfogatuknak a legnagyobb része a szagokhoz köthető "térlátás"-ra épül, sokkal közelebb vannak az ösztöneikhez. Egy szorongó ember, aki összehúzza magát és minden szempontból sugározza a távolságtartást, az lehet hogy nem fog megnyerni egy makacsabb eb-et, amelyik a gazdája udvarából lesi az idegeneket, ez tény, így jól érzed hogy van különbség. Viszont ha tényleg érzel motiváicót rá, hogy összebarátkozz velük, akkor előbb-utóbb ennek biztosan meglesz az eredménye. Először egy lazább kutyával érdemes kezdeni, játszani, dobálni valamit neki, majd sétáltatni is lehet. A nagyon szélsőséges esetekre való a terápiás kutya, azok a legfélénkebb embereknek is ugyanúgy halálnyugodtsággal megengedik, hogy tapogassák, tesztelgessék.

2021. márc. 10. 17:59
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha kerítésen keresztül ugatnak meg, az azt is jelentheti, hogy unatkoznak, és a megjelenéseddel végre történik valami.
2021. márc. 10. 18:45
 4/7 A kérdező kommentje:
#1 Erre gondolok én is, de kifejezetten békés, konfliktuskerülő ember vagyok.
2021. márc. 10. 19:28
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy keritesen keresztul ugatnak, semmit nem jelent. Nagyon ajanlom, hogy ne legyel bator a keriteseknel, mivel a legtobb kutya csak a teruletet vedi, es sokkal agresszivebbek, mintha a gazdaja jelenleteben, kerites nelkul simogatnad oket.
2021. márc. 10. 22:14
 6/7 A kérdező kommentje:
#5 Köszönöm a választ. A kerítés másik oldalán meglévő bátorság csak annyit jelent, hogy ott nem félek. Nem provokálom és nem is simogatom őket. Simán csak elmegyek, és nem érzik meg rajtam a félelmet.
2021. márc. 11. 08:24
 7/7 anonim ***** válasza:

Ez semmit nem jelent. Mindig voltak kutyáink, szeretem őket, és könnyen kijövök bármilyen fajta kutyával.

De kerítésnél engem is gyakran megugatnak kutyák. Meg is szoktam ijedni és van, hogy előre félek, mikor a semmiből kiront egy a kerítésnek.

2021. márc. 11. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!