11 hónapos husky miért szökik?
Ez viszont szuper, amiket így leírtál! Igen, villanypásztor vagy láthatatlan kerítés. Ha lánc, akkor is inkább futólánc.
De a bezárással büntetést és a hazaérkezéskor lecseszést felejtsd el, mert csak ront ezen a helyzeten.
Első körben tanítsd meg magad mellett és a bicaj mellett sétálni, mert ha nem hallgat rád és biciklistől vegighúz az aszfalton, az nem lesz kellemes.
Nem tudom milyen kerítésetek van, de érdemes lenne elgondolkodni azon is, hogy hogy tudnàtok megakadályozni a szökést. Eleve el lett fuserálva a nevelése, innen nehezebb jól csinálni, mintha egy teljesen "új" kutyával kezdenél.
Szerintem érdemes lenne még ivartalanítani is és többet fárasztani.
Kipróbáltunk már mindent, bezártam pár percre a pincébe, amikor éppen meg jött, kiabáltam rá, világosan tudtára adtam hogy szökni nem jó.
Nem, ezzel azt tanítod meg neki, hogy hazajönni nem jó.
Azért szökik, mert meg tudja tenni, és mert kisebb korában rájött, hogy tud szökni és az milyen jó.
A megoldás sajnos csak az, hogy fizikailag meg kell akadályozni a szökést, a villanypásztor is jó megoldás lehet például.
Persze mellette napi lemozgatás, egy huskynak a napi 10-20 km futás meg sem kottyan (növésben lévő kutyát még célzottan nem futtatunk, fokozatos kell majd hozzászoktatni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!