Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tudnek itthon csinalni 17...

Mit tudnek itthon csinalni 17 eves kutyam gennyes sebevel?

Figyelt kérdés

Ahogy mar fent irtam nagyon idos nosteny kutyam van, kb 2 hete begyulladt az egyik emloje azonnal hivtuk az allatorvos, azt mondta csoda hogy meg el a kutya, muteni lehetne de ennyi idos korban mar szinte felesleges vagy lemegy magatol a gyulladas. A gyulladas le is ment de egy korom nagysagu mely gennyes sebe lett a duzzanat helyen. Betadinevel probaltam de mindent lenyal rola. Az allatorvos ismetelten azt mondta hogy tul idos a kezeleshez. Mit tudnek itthon csinalni vele?

Egy elkeseredett gazdi

2021. márc. 8. 17:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Egy seb ellátásához, azért nem idős. Orvosnak ki kéne tisztítani a sebet és bekötni.

Tényleg keress neki egy másik dokit, de ne hívd őket, hanem vidd be egy rendelőbe ahol ellátják.

2021. márc. 8. 22:07
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
9-el értek egyet de készen is vehetsz gyógyszertárban 3% hirdogén peroxidot. Utána betadine és szólj rá, hogy ne nyalja legalább egy ideig és azzal is egyetértek, hogy távolabbi rendelőbe is elvinném, ha ezek nem hoznak egy max.két nap alatt látványos javulást.
2021. márc. 9. 08:09
 13/18 A kérdező kommentje:
Koszonom a sok segitseget, lefertotlenitettem neki alaposan, bekotottem es egy kutya nadragot adtam ra ugy hogy ne nyomja a sebet es ne is tudja piszkalni. Szepen turte a folyamatot remelem minel elobb jobban lesz, egy fel fajdalom csillapitot is adtam neki amirol meg multkor kerdeztem meg az allatorvost es az o engedelyevel.
2021. márc. 9. 15:27
 14/18 anonim ***** válasza:
Remélem hamarosan meggyógyul neki a sebe! :)
2021. márc. 9. 18:22
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos ez igen elterjedt orvosi viselkedés itthon, nemcsak az emberi egészségügyben vannak komoly gondok, az állatorvosiban plána. Nekem az egyik kutyám így lett félrekezelve. Daganatos volt már három éve és nem volt értelme műteni az áttétek miatt, már akkor megmondtdák egy éve ha visszavan. Adtam neki folyamatosan a bazidrága immunerősítőket és daganatellenes gyógyszereket, drága kutyatápot. 3 évet lehúzott és még mindig jó állapotban volt. Aztán az egyik daganat kifakadt, belső vérzés. Szerencsére elállt, el is kezdett a kutya javulni, majd pár nap múlva leállt a szíve. Mint kiderült mert kellett volna keringésjavítókat, jóval több infúziót és még mást is adni neki, amit az én orvosom nem adott be neki, annyi volt rá a válasza, hogy csoda, hogy eddig élt még.

Szerintem nagyon sok állatorvos egyszerűen belefárad a munkájába, kiég teljesen, aztán szarik már rá mindenre, ahogy egy kutya öreg már úgy van vele földet rá, leélte az életét. Mivel más munkaterületen nem tudnak elhelyezkedni így inkább vergődnek abban amiben vannak.

Nehéz szakma, mert többezer állat meghal a kezeik között, de mikor emiatt megfásulnak és fél-egy évet vesztenek az állatok az életükből, mert ők úgy vannak vele neki már mindegy, az a gazdákat nem nyugtatja meg...

Nagyon fontos, sose mondd az állatorvos előtt, hogy ezt úgyse éli túl. Mert az ilyenek onnantól kezdve főleg leszarják mi van az állattal utána, mert úgy vannak vele, hogy az állat öreg, beteg, a tulaj már lemondott róla, akkor legyen vége, aztán nem kezelik normálisan vagy benyögik, hogy legyen elaltatva.

Konkrétan volt olyan is, hogy hallottam a rendelőben beszélték egymással, hogy az XY nő már megint jön időpontra az ezeréves yorkijával, miért nem tudja már elaltatni mikor fél éve ha hátravan. Nem vették észre, hogy a váróba bementem, túl halk voltam és nem hagyták abba a beszélgetést.

Na, hát ilyenek az orvosok egy nagy része, az emberi is.

Nagyon haragszom az orvosomra mikor nem adott meg neki mindent és emiatt halt meg. És magamra is haragszom, mert nem vittem el máshova, pedig már kezdett gyanús lenni, hogy miért ilyen kevés gyógyszert kap csak...

2021. márc. 16. 17:12
 16/18 anonim ***** válasza:

Nem minden esetben jó bekötni egy sebet, ha olyan típusú, a kötés alatt begyulladhat és fertőződhet.

Mondjuk már régebbi kérdés... mi a helyzet a kutyusoddal?

2021. márc. 21. 19:17
 17/18 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat! Szerencsere sokkal jobban van, a sebe mar a negyedere csokkent, a duzzanat pedig szinte teljesen eltunt☺️ Mindennap kotozom a sebet, sokkal eletvidamabb mint ez elott!
2021. márc. 25. 09:27
 18/18 anonim ***** válasza:
Ez jó hír! Ezek szerint hamarosan teljesen rendben lesz :)
2021. márc. 25. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!