Én valamilyen tekintélyparancsoló, méltóságteljes nevet adnék neki, a képek alapján hatalmas, gyönyörű, erőt sugárzó kutyus, szerintem passzolna hozzá :)
Illetve jó ötlet lehet, amit az egyik válaszoló írt, germán eredetű nevekből kiindulni, esetleg a germán mondavilágot alapul venni a névválasztásnál :)
Odin - a germán mitológia mindenható istene, az egyetlen baj ezzel a névvel, hogy kezd elég gyakori lenni szerintem, ugyanúgy, ahogy a Thor és a Loki is, legalábbis az én ismeretségi körömben elég sok van belőlük, de ha ez téged nem zavar szerintem jó választás.
Fenrir - kevésbé ismert név, a germán mitológia szerint Loki farkas gyermeke, tehát még a "farkasos" beütés miatt is passzolna, viszont Fenrir gonosz, a világ elpusztítója, sokan nem szeretnek "gonosz" nevet adni a kutyának, de ismerek Lucifer nevű németjuhászt is, aki a világ egyik legkedvesebb kutyája.
Ragnar - norvég eredetű név, a jelentése harcos, védelmező, szerintem jó a hangzása és elég ritka is, én legalábbis még sehol nem hallottam.
Nesztor - ez kicsit kakukktojás, görög mitológiai alak volt, ismertem egy németjuhászt, akit így hívtak és nagyon passzolt hozzá, ezért ugrott be.
Odin az tetszik ahogyan a Sam is.
Meg még az Axelen gondolkozom.
Hú de jókat írt 12!
Nekem a Szelíd ugrott be, mert olyan a tekintete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!