Milyen húst főzzek a kutyámnak? Miből / mennyit érdemes?
Úgy terveztem, hogy veszek egy kilót mindenből. Csirke, disznó, pulyka. Mely részük az, amelyik a legjobb a kutyámnak?
Arra gondoltam, hogy egy kis tápot is teszek a hús mellé kiegészítésképpen, olyan fele - fele arányban, de lennének olyan napok is, amikor csak húst kap.
Mit javasoltok? Főleg olyanok véleménye érdekel, akik szintén otthon főznek a kutyusoknak, és kitapasztalták már a dolgot.
Nekem voltak kutyáim, akik nem voltak hajlandóak tápot/konzervet/kutyaszalámit enni, csak húst. Igen én kényeztettem el őket, viseltem is a következményeket. A tápok (a jobb minőségűek) speciálisan kutyáknak vannak fejlesztve, meg van bennük minden tápanyag, amire szükségük lehet. Nem fog több hasznos tápanyaghoz jutni a főtt hústól. Mi ezért vitamint is ettünk mellette. Ha szeretnéd hússal etetni, akkor inkább érdemes pár húsos napot beiktatni egy héten, a tápos napok mellett.
Én csak baromfit főztem neki, főleg csirkét.
Ennek főleg az volt az oka, hogy olcsó(bb), gyorsabban megfő (nyersen sem lett volna belőle elvileg semmi baj, de főzni szoktam) és sokkal jobban szerették, mint a disznót. A vadhúst utálták, a bárányt se szívesen ették.
A szárny és a comb nagy kedvenc volt mindig, de mivel ebben üreges csont van, így a csontot nem kaphatja meg. Ki kell filézni! (Én főzés után szoktam, mert a levet is megette, amibe így belefőtt pár hasznos anyag a csontból. Meg könnyebb is utólag eltávolítani)
Nyakat, farhátat is szoktak kapni. Ezek főleg porcos részek, nem törnek szilánkosra ehetik simán. A farhát nem porcos részét szintén filézni szoktam. (Ha van simán far, hát nélkül, akkor érdemes azt választani)
Zúzát és szívet szoktak még kapni. Ezeket nagyon szerették. Szintén főve, de nem szoktam velük semmit csinálni.
Májat annyira nem ajánlom, elvileg halmozódhat fel benne méreganyag. Meg azt nem is nagyon ették meg...
Csirke bőrt szoktak még kapni. Az nem volt túl nagy kedvenc, de a levét imádta.
Illetve, ha jó áron jutsz csirkenyesedékhez (mindenféle húsok), nálunk még azok is nagy népszerűségnek örvendtek.
40 kilós, keverék kutyusok voltak.
De nagyon fárasztó minden nap főzni, megvárni, míg kihűl, stb. És nagyon könnyen rákapnak. Persze ma is inkább minden nap főznék Nekik, csak velem lehetnének.
A mostani kutyusunk is kap néha főtt kaját, szintén csirkét (lehet, hogy megenne mást is, de úgy megszoktam, hogy a kutya csirkét eszik, hogy más eszembe se jut), de inkább csak heti 2-3 nap. A többin marad a táp/konzerv/szalámi vonal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!