Az egy karikával ellátott pórázokat visszacsatolva, tehát fél hosszal is lehet használni?
Vagy csak a válladon átcsatolást hivatott könnyíteni?
Mert ha félbehajtva visszacsatolom, akkor elöl a nyakörvnél nem a karabínerrel lenne oda fogatva hanem a póráz anyaga súrlódna a nyakörv karikáján. De lehet, hogy ez egy csőheveder esetében nem okozna kopást!
Viszont már egy gumiszálas (tapadás elősegítő) póráz anyag esetében el tudom képzelni, hogy a súrlódás nem tenne jót.
Számomra az meg olyan fura lenne, ha csupán a testen hordozhatóság miatt lennének ilyen egy karikás pórázok bőven drágábban, mikor simán a fogójába is bele tudod akasztani a karabínert.
Az egy karikás pórázt is lehet fél hosszal használni, de akkor szerintem csak úgy, hogy a karabinerbe csatolod a nyakörv karikáját ÉS a póráz végén lévő karikát, így a kutya bőrével nem érintkezik a póráz, nem dörzsöli ki, a két karika simán belefér a karabinerbe. Azonban ezzel az a gond, hogy akkor a póráz fogója ott fog lifegni céltalanul a kutya nyaka mellett, viszont ha meg csak áthurkolod a nyakörvön, akkor el fog mozdulni, a mozgástól egyrészt dörzsöli majd a nyakát, másrészt irányítani sem lehet vele olyan hatékonyan. Vagy nem teljesen értem, hogy hogyan szeretnéd félhosszra állítani egy karikával.
Szerintem ezeknél a pórázoknál nem az állíthatóság az eredeti funkció, hanem, amit te is írtál, hogy könnyebben vállra lehessen csatolni, illetve apró dolgokat, pl. kakizacsi tartót rá lehessen még csatolni. Állítható póráznak a 4-es válaszoló által linkelt pórázokat szokták használni.
Basszus igazad van, nem ugyan az, csak a képen úgyan úgy voltak beállítva a pórázok és benéztem xD
A duplakarabíneres használtában amúgy semmi nehéz nincs. Itt azt tudom ajánlani, hogy menj el egy fressnapfba ott meg tudod nézni a pórázokat, hogy milyen a súlyuk. Én pl M méretű kutyának L méretet vettem, és a póráz alapból dupla rétegű, nem volt túl jó választás, tényleg baromi nehéz. Most az új kutyámnak is vettem, ott inkább 1 mérettel alá választottam, mivel a pórázt én csak formaságnak tartom már (a kutyát a parancsom tarja vissza, nem a póráz), az előző kutyánál még tapasztalatla voltam és biztosra akartam menni. Nálunk az a gond, hogy ha nyakörvre akasztom akkor a karabíner és az utánna következő gyűrű üti a kutya mellkasát és vállát, ez pedig neki is kellemetlen. Viszont már 5 éve megvan ez a póráz és még úgy is stabil, hogy a kutyám többször megrágta :D
13-ra nem a nyakörvön gondoltam átfűzni, hogy a nyakàt súrolja, hanem a nyakörv karikáján (ha egyáltalán átmegy a karabiner). De a karikákat odacsatolni is jó ötlet, talán a fogó ott nyaknál ráhurkolható lesz a nyakörv fogó részére.🤔
Köszönöm Mindkettőtöknek a segítséget!
Vágom már :) Amúgy nem bonyolult ám, én imádom, de nyilván egyéni ízlés kérdése.
Amúgy most már engem is izgat, megpróbálom kideríteni..
Sajnos nincs lehetőségem üzletben megnézni, vidéki vagyok - semmi szakszerű üzlet a környéken, netes rendelés lesz.
De már teljesen kész vagyok, hogy nem tudok póráz ügyben dönteni, már csak ez hiányzik a K9 kosaramból.
Viszont másik oldalról is rendelnem kell, mert ott nincs minden amit szeretnék... Pl.hosszú pórázból most csak ez az úszó elérhető, ránéznél, hogy ez milyen lehet?:
Szerintem nem elég strapabíró 50+ kilós kutyához, aki még 70 is lesz valószínűleg.
Oké akkor ahogy gondoltam, nem lesz elég csak a K9 oldala.:)
De legalább egy rövidebb pórázt veszek onnan... és döntenem kéne melyiket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!