Mikortól hagyható kint éjszakára a kiskutya?
Figyelt kérdés
Nemrég örökbefogadtunk egy most 3 hónapos labrador-vizsla keverék kutyust. Napközben kint vagyunk végig, nagyon szép az idő és a kutyus is imád napozni. Éjszakára eddig bent volt a házban, mivel pici, de lassan szeretnénk kiszoktatni, mivel alapvetően kinti kutyus lesz. Szigetelt kutyaháza van, amit szalmával és pokróccal béleltünk ki. Itt a március és egész kellemes idők lesznek már esténként. Természetesen a mínuszokban, fagyban mindig be lesz engedve, ez nem is kérdés,nem szeretnénk, ha szenvedne, hiszen szeretjük. Viszont ezeken a kellemesebb (közelgő) tavaszi estéken szerintetek kint lehetne már? Még csak szoktatni próbáljuk, ezért megfigyelnénk a helyzetet, szóval nem kicsuknánk és oda se figyelnénk. Vannak valami tippetek?2021. febr. 26. 10:49
11/17 anonim válasza:
Szerintem egyelőre ne döntsétek el, hogy kinti kutyának kell lennie, főleg, ha hidegben bent lenne. Most még korai lenne szerintem kint lenni, még ingadozik az időjárás is, és még ő is nagyon fiatal. Büntetésnek fogja érezni a kizárást. Legyetek vele sokat kint, ha jól érzi magát, de ne hagyjátok magára, amikor be akar menni, akkor meg engedjétek be. Egyébként meg figyeljétek azt is, mihez van tehetsége, és tanításban arra fókuszáljatok. Feladatos? Apportos? Szimatolós? Most még nem szabad terhelni, de később lehet vele menni túrázni, futni, és ez kelleni is fog, hogy fitt maradjon.
12/17 anonim válasza:
Nem gondolja túl a 7-es, régóta alapvetőnek kellene lennie, hogy van valamiféle "kutyajogsi"...
És nem csak a hideggel van gond.
13/17 A kérdező kommentje:
Kedves 11-es. Köszönöm a tanácsot. Igen, ez az ingadozó időjárás bizonytalanít el engem is. Most azt látom a kutyuson, hogy napközben imád kint lenni, egész nap játszunk és ismerkedünk mindennel :) Később a túrázás is remek lenne. Este még inkább bent lenne ahogy látom, de már a házikóját is kedveli. Én még hidegnek érzem még az időt, úgyhogy bent alszik a picurka.
2021. febr. 26. 12:46
14/17 anonim válasza:
De ha most bent alhat miert nem lehet mindig?
15/17 A kérdező kommentje:
Azért mert még pici és nem szeretném kizárni, hogy teljesen egyedül legyen. Nagyobb korában viszont már lesz annyira önálló és bízik bennem annyira, hogy egy 6 órás éjszakát tudjon nélkülem aludni. Én azt nem értem miért nem lehet megérteni, nem mindenki lakásban tartja a kutyát. Attól nem utálom, egész nap foglalkozom vele, a legjobb ételeket kapja, az ól puha, meleg és szigetelt. Nem kínzom...
2021. febr. 26. 18:41
16/17 anonim válasza:
Késő tavasztól őszig maradhat kinn - mikor már kicsit idősebb lesz -, persze, de hűvösebb-esősebb-szeles időben (5-6 fok körül) már vidd be, télre pedig véletlen se hagyd a szabad ég alatt, mert megfagy.
Vagy ha a lakás nem opció, akkor biztosítsatok neki száraz!, lehetőség szerint fűtött helyet (pl kinti konyha, hasonló), ahol télen is biztonságban van.
17/17 anonim válasza:
Bárki megértené, hogy kint akarod tartani a kutyád, ha olyan fajta lenne ami arra "való" hogy kint tartsd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!