Húz,mint az állat a kutyám.Hogyan tudnám leszoktatni erről?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Adott egy 5 hónapos jelenleg majdnem 20kg-os, amerikai pitbull kutya. A séta kész katasztrófa nálunk. Városban élünk, és ahogy környéken sétálunk, húz mint az őrült. Meg imád minden embert,ami nem gond csak séta közben erőszakkal,oda akar menni,meg ugrál fel rájuk,röptében kell elkapni. Próbáltam ,hogy megálltam vele,és szavakkal fegyelmeztem. Egy pár másodpercig nem húz akkor,de aztán megint. Aztán próbáltam jutalom falattal ha nem húzott, és lecseszést ha igen. jelenleg még elbírok vele meg tudom tartani. De 5hónapos, későbbiekben ebből gond lesz ha ez nem változik,főleg nőként. A fojtó, vagy a szöges fojtó segítene ebben? vagy 5hónaposan még nem kéne? Illetve egyenlőre sima nyakörve van.És séta közben egy idő után fullad a kutya ,meg vörös a szeme ,gondolom a húzás miatt. Jó lenne egy tapasztabb személytől tanácsok,aki ért a pitbull fajtához. kutyasuli most nem lehetséges jelenleg.2021. febr. 25. 17:56
11/15 anonim válasza:
Szerintem is a kutyasuli a llegjobb választás. Vagy valami kutyás ismerősöd segítségét kérni. Neten keress videókat, azok is tudnak segíteni.
12/15 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen. Igazábol bizonytalan vagyok a fojtó ,vagy szöges nyakörben,hogy esetleg nem megfelelően fogom használni,és valami bajt okozok. séta közben azt csináltam vele , állj és leszidás. aztán megint ,megint. pár másodpercre nem húz aztán újra. viszont ez a szájszíj egész jó ötletnek tünik. meg hallottam hogy van olyan hám is ami gátolja húzást.
2021. febr. 25. 18:51
13/15 anonim válasza:
Ha a neveléshez nem értesz, ne használj ilyen eszközöket! Pláne ne egyedül! A rászóláson kívül milyen módszert próbáltál eddig és az miért nem működött? Ha ennyire gond van a neveléssel, miért nem mész el kutyasuliba?
14/15 anonim válasza:
Mi a visszafordulasos modszerrel tanultuk meg a nem huzos setat. 27 kg-os koraban az amstaffommal.
55 kg-os no vagyok.
A pit az meg mozgakonyabb elevenebb. 2 eves koratol mar kimerito edzesekre kell jarnotok,ha nyugodt eletet akarsz. 2-3 oras futasok vagy bicajozasok. Ahol o poraz nelkul fut.
Belvarosban elunk.
Sorrendiseget tartsd be.
Jutfalat mindig legyen nalad. Mienk jol reagal a kajara.
Kezjelre tanitsd. Lat hatrafele srehen. Jobb kezzel setaltatod,bal kezed latja. Egesz seta alatt folyamatos utasitasokat adsz kezzel.
15/15 anonim válasza:
Először úgy olvastam, hogy "hiúz, mint az állat a kutyám" :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!