Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tanmark's kennel, Glamour...

Tanmark's kennel, Glamour aussie's kennel. Egyéb javaslatok?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy aussiet, dog dancingre, és családtagnak. Eddig a Tanmark's és a Glamour aussie's kennelek a szimpik. Keresek még más kenneleket is. Majd amikor írok a tenyésztőknek, akkor majd egy remélhetőleg válaszol. Ti honnan vettétek az aussietokat? Vélemények a fent megemlített kennelekröl?

Azon kívül, hogy minden szükségest biztosítani tudok nekik, van lehetőség terelésre is, akár napi szinten(egy jó barátomnak tehenei, lovai, birkái,és még sok féle jószágja van) a házunkkal szemben pedig egy nagyon nagy mező van, ahova szeretek kijárni, viszont néha megunom az egyedül ücsörgést, itt is jönne velem a kutya, és rengeteget játszanánk, mivel én is egy rendkívül nagy mozgásigényű személy vagyok, amikor meg unatkozok, akkor rámolok:p

Kutyázásban sem vagyok kezdő, az aussie pedig nagyon megfogott. Egyszer bejött egy aussie fajtabemutató videó, nem láttam még előtte, és rákattintottam. Nem láttam, csak hallgattam a videót mivel épp pakolásztam, és amikor mindent hallottam rólla, akkor úgy voltam vele: ez a kutya olyan mint én

Megnéztem a képet is, az meg egy plusz volt, hogy gyönyörű fajta:))

Eddig is juhászaim voltak, akikkel nagyon szerettem terelni:))

Szívesen várom a javaslatokatz véleményeket:))

2021. febr. 25. 10:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
49%

A tanmarks írja, a weboldalán, hogy show. Na most neked a munkacélra nem show kutya lesz a legmegfelelőbb, nagy mázli,szakértelem kell, hogy show kennelben munkára alkalmas kutyát találj.

A Glamourban pedig a face alapján rögtön az első poszt egy olyan kutyáé, aki versenyzik, szóval gondolom cska jók erre a tőle kikerülő kutyák.

Ha akkora tapasztalatod van kutyázásban, ezt a blamát nem szabadna elkövetni, hogy show kennelből veszel sportcélra kutyát, mert nagy eséllyel nem lesz jó.

(Nincs neked véletlenül egy bichonod is? https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__10984816-mel..

2021. febr. 25. 10:56
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem. Nekem francia bulldogom van jelenleg. Előtte pedig volt egy Leopárd kutyám
2021. febr. 25. 11:18
 3/12 A kérdező kommentje:

Aki kiírta azt a kérdést, az egyik régi osztálytársam:D

Most már sajnos nem nagyon tartjuk a kapcsolatot, mert vagy én vagyok elfoglalva, vagy ő...és nagyon messze is élünk egymástól...

Vele mindig nagyon szerettem kutyát sétáltatni, és kiállításokra járni:)

Egyébként, Kriz orsi aussieja is a Tanmark's kennelből van, és elég széo eredményeket tudnak felmutatni

2021. febr. 25. 11:21
 4/12 anonim ***** válasza:
50%
Lelked rajta, én akkor sem vennék show kennelből sport célra kutyát. Kriz Orsinak pedig igencsak nagy tapasztalata van ahhoz, hogy párosítást nézzen, ne kennelt. Lehet hogy nem a kennel érdekelte ott, hanem a kan, vagy szuka, akitől lett a kölyök
2021. febr. 25. 13:43
 5/12 anonim ***** válasza:
26%
Kriz Orsinak is show kennelből van a kutyája... Dog dancingre elvileg pont alkalmasabb a show vonal a zömökebb testalkata miatt.
2021. febr. 25. 18:34
 6/12 anonim ***** válasza:
90%

Én a két kennelt két szempont alapján tartom összehasonlíthatónak:

1. Testfelépítés, alkat:

A Tanmark's kutyák kecsesebbek, szikárabbak, ennél fogva gyorsabbak és fordulékonyabbak is. Ne csak a tenyésztő saját kutyáit nézd, mert ő nyilván a legnagyobb, legzömökebb, "legfluffybb" szőrű kutyákat fogja megtartani, mivel a kiállításokat Magyarországon ezzel a típussal lehet megnyerni. Kríz Orsi aussieját, Shaney-t érdemesebb alapul venni, én több "hobbi" célra eladott (tehát nem kiállításra) Tanmark's kutyát ismerek, ők mind inkább Shaney alkatok voltak, szép hosszú lábú, a fajtához képest kecsesebb testfelépítésűek. Glamour aussie-ból csak ezeket a zömök, tömzsi lábú kutyákat láttam. Ha nézel nagyobb külföldi dog dancing versenyeket vagy bármilyen más kutyás sportot ott is inkább ez a vékonyabb típus nyerő, hiszen sokkal lendületesebben tud mozogni, mint egy tömzsi medvebocs. Szóval testfelépítésben a Tanmark's közelebb áll a munkavonalhoz, mint a Glamour aussie's.

2. Eredményesség:

Kríz Orsi Shaney-je és Bérczes Christine Meredith nevű kutyája nagyjából egyidősek, mindketten dog dancingelnek, így úgy gondolom ez egy releváns összehasonlítási alap lehet a két kennel kutyáinak összehasonlításakor, de semmiképp sem reprezentatív, viszont más kutyáikról egyik tenyésztő sem tesz fel eredményeket, így nagyon más alap sajnos nincs, ha jobban érdekel a téma érdemes utánakérdezni a Tanmarksos és Glamour aussies gazdiknál, hogy ki mit sportol, ki milyen eredményeket ért el a saját kutyájával, mert nyilván az is egy más helyzet, hogy két gyakorlott dog dancinges mit hoz ki a kutyáiból, mint egy szinte teljesen kezdő gazdi.

Szóval: Shaney a közelében sincs Meredith versenyeredményeinek, Meredith lassan Kríz Orsi 10 éves border colliejának, Josephine-nek a vetélytársává válik, pedig igen nagy a két kutya közötti korkülönbség. Azt viszont érdemes hozzátenni, hogy Meredith valószínűleg az almának legjobb kutyája volt, Bérczes Christine a tenyésztő, ő maga választotta ki és tartotta meg a legígéretesebb kölyköt, míg Shaney úgy került Kríz Orsihoz, hogy a kutyát az előző gazdái "viselkedésproblémák" miatt visszaadták a tenyésztőnek, utána vállalta be Orsi. Tehát talán mégsem releváns a két kutya munkájának összehasonlítása, nyilván mást lehet kihozni az alom legjobb kutyájából, mint egy visszaadott kölyökből. Ettől függetlenül azért Meredith érdemei vitathatatlanok.

Azt viszont megint fontos megjegyezni, hogy Bérczes Christine egyedül Meredith-szel versenyzik magasabb szinten freestyle kategóriába, a többi kutyájával HTM-ben versenyez, szerintem nem véletlenül, a zömök testalkatuk, tömzsi lábaik miatt erre sokkal ideálisabbak, mint komoly freestlye-os elemeket bemutatni velük. Tehát ezt is érdemes eldönteni, ez alapján is szűkíteni a kört, mert a dog dancingben ez a két ágazat annyira eltérő, hogy közel sem biztos, hogy ha az egyikre alkalmas lesz, a másikban is ugyanannyira sikeres lesz.

Szóval sok szempontot figyelembe kell venni, arról én is megvagyok győződve, hogy Magyarországon ez a két kennel a legjobb, talán a válaszomból elég egyértelmű, hogy nekem inkább a Tanmark's-hoz húz a szívem, küllemben abszolút jobban tetszenek, munkában meg mivel egyedül Shaney eredményeit ismerem a Tanmark's-ból nem merek teljesen állást foglalni, én lenyűgözőnek tartom, amit Kríz Orsi felépített Shaney-vel, ha erre a szintre a többi Tanmark's-os kutya is felkészíthető, akkor én azzal már elégedett lennék. Nyilván azt is hozzá kell tenni, hogy azon a szinten, amin ők versenyeznek az eredmények már nem csak a kutyán múlnak (de egyébként sokszor más szinteken sem), hanem a gazdin is, lehet a világ legjobb kutyája, ha a gazdi nem tudja jól összerakni, akkor sosem fogja tudni kihozni a kutyából a maximumot.

2021. febr. 25. 19:30
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm ezt a sok infót:))

Az én szívem is inkább a Tanmark's felé húz...és tényleg hihetetlen amit Orsi kihozott Shaneből. Még van egy kis időm eldönteni, 2022re tervezem a kölyköt, addig még van itthon pár előkészíteni való, hogy szép életet éljen.

Lenne esetleg közülletek valaki, akinek az egyik fenti kennelből van kutyája? Szívesen felvenném a kapcsolatot, és lenne pár kérdésem mielőtt eldöntöm.

Ha akad olyan, akinek vagy a Tanmark's-ból vagy a Glamour aussie's-ból van a kutyája, akkor írhattok privátba:)

Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket, utolsó, pedig nagyon köszönöm azt, hogy mindent ilyen részletesen leírtál:))

2021. febr. 25. 22:32
 8/12 anonim ***** válasza:
80%

6:

Nem egészen. Meredith egyáltalán nem az almának a legjobbja sőt! Meredith nem is Glamour Aussies!

Meredith a Silver Dream kennelből van ezért is Silver Dream Aussie’s Top Secret a törzskönyvi neve.

2021. febr. 25. 22:46
 9/12 A kérdező kommentje:

Megnéztem a Tanmark's kutyáit. A kanokat is a szukákat is. Akik jelenleg vannak a tenyészetben, rövidebb lábúak mint azok az egyedek, akik előttük voltak...

Megpróbálok beszélni a Tanmark's-os gazdikkal, csak még nem tudom hogy....ha esetleg van közülletek valaki, akkor kérlek írjatok privátba:)

2021. febr. 26. 18:31
 10/12 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem lépj be az ausztrál juhászkutya klubjába (facebookos) és ott kérdezősködj a Tanmark’s-os gazdiktól illetve később lépj kapcsolatba Eszterrel
2021. febr. 26. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!