Milyen nagy testű kutya fajtát ajánlotok?
Körülmények:
- kertes ház (100nm-es ház, 200nm-es kert)
- kinti-benti tartás (eldöntheti hol akar lenni)
- napi 1 óra séta, játék
- este fél óra tanítás
- minőségi eledel (Wolf of Wilderness minőség)
- családi kutya lenne (én-férjem-gyermekem-2 cica)
- napi 8-9 órát lenne egyedül
Mi ezekre gondoltunk:
Afgán Agár (nem baj hogy kozmetika igényes, havonta vágatnánk a szőrét is)
Shar Pei (nála tartunk egy kicsit a szem betegségektől, nem a pénz hanem nem szeretnénk annyit műtetni)
Dán dog (páromnak ez a kedvence, én picit tartok mivel hatalmasra nő)
Keverék kutyát nem szeretnénk, mert már volt és most fajtatisztát akarunk...mindenképp tenyésztőtől.
Ti milyen nagytestű kutya fajtát ajánlotok?
Bár nem írtad szerencsére, de ezekkel az igényekkel golden retrievert ne akarjatok.
Egyébként ekkora kertbe úgy, hogy viszonylag nem foglalkoztok vele sokat, illetve a kert is pici, én nem feltétlenül valasztanek nagytestű kutyát. Inkább egy lusta mopszit, aki szeret alukalni sokat.
Mindenképp nagytestűt szeretnénk.
Ez a foglalkozás nem kölyök hanem felnőtt kutyákra vonatkozik.
Épp ezért kerestem kis mozgás igényű kutyát.
Akkor talán a shar peit mondanám ☺️
És kossetek rá esetleg biztosítást, ha féltek a mutetektol (mégha nem is az anyagi részétől, azért jól tud jönni...)+egy jó alom..
Nem én pontoztalak le titeket, mielőtt belém köt valaki :)
A Berni pásztor, szamojéd, ujfunlandi is cuki...viszont sok a mozgás igényük.
Az afgán agár nagy morgásigényű (szinte enegriabomba) kutya. Ha nincs lemozgatva, futtatva akkor...nem megfelelő. Tehát neki nem elég 1 óra séta. Kicsit olvass utána.
Én a dán dogot mondanám. (egyébként nem sokkal nagyobb az A. Agárnál, max 1 fejjel). De jámbor, imádja a gyerekeket, gyengéd velük (tapasztalat). Ha tudtok neki kicsivel több mozgást biztosítani, akkor nem lehet gond.
Vagy esetleg a shar pei. Neki elegendő az 1-1,5 óra séta. Nem igényel különösebben olyan nagy mozgást. Ha jó tenyésztőtől van, akkor nem nagyon kell aggódni a szemműtétek miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!