Minimum 11 (inkább 13) éves kutyával mennyit kéne sétálni naponta?
Tudom, nyilván annyit, amennyit szeretne vagy bír, de most olvastam egy kérdést arról itt, hogy ha sokat megyek vele, akkor azzal meghosszabbíthatom a hátralévő életét.
Most került hozzám. Legalább 7 évet láncon csücsült, majd leadták és 4 évet egy kennelben egy menhelyen.
Terrier keverék, bent nagyon nyugodt, hálás, kivárja a sorát, de kint menne midnenfele.
"sokat megyek vele, akkor azzal meghosszabbíthatom a hátralévő életét."
Nem ettől függ az életének a hossza.
Nem ettől függ az élethossz, én az előző kutyámmal 12 éves korában is képes voltam túrázni meg órákat sétálni, ennek ellenére lépdaganata lett és meghalt.
Valóban célszerű eleinte többször kevesebbet sétálni, úgyis látni fogod van-e igénye többre és mennyit bír. Ne egy egésznapos túrával kezdjetek és akkor nem lesz baj.
Én a kutyám igényeihez mérem a sétát, és nincs lefixálva, hogy napi x idő legyen meg. Ha nem akar sétálni, nem erőltetem, ha le van sérülve vagy beteg, akkor csak pisi-kaki, és már megyünk is haza, és még ismerősökkel sem bandázunk olyankor, ha minden oké, akkor meg tudunk menni többet.
Az enyém még csak 3 év körüli, de neki is vannak olyan időszakok, amikor inkább bent döglik, máskor meg 10-20-30km-eket lehet vele menni egyszerre.
10+ éves kutya is lehet energiabomba, meg lusta nyugdíjas is. A kutyád igényeit nézd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!