Honnan legyen kölyök fekete tacskónk?
"Csak" évente kétszer elleti a kutyáját, milyen rendes ember, persze nem szaporító........ :((((
Menhely, de leginkább sehonnan, ha nincs rá pénz. Egy kisállat sokba kerülhet az évek során.
Milyen szerencsés... évente csak 2x ellik szegény. Tudod te mennyit vesz ki a szukából egy alomnyi kölyök+ a vemhesség?
Egy tenyésztő vigyáz arra, hogy egészséges kölyköt adjon el és később se legyen gond. Egy szapinál meg kapsz egy akkor épp egészséges kölyköt, utána meg egy vagyont hagyhattok a dokinál. Ha anyukád ennyire szereti a fajtát, akkor ezekkel tisztában kéne lennie.
NE VEGYETEK szaporítótól semmilyen kutyát!!
Én is tacsit akartam, kis fekete-csert.
Aztán mi lett belőle?? Egy rottweiler.
Ugyanolyan a színük, nézd csak meg.
A szapi meg átvert, azt mondta már 3 hónapos, miközben 1 hós baba volt, ráadásul alultáplált, ezért nem gondoltuk, hogy akkora kutya lesz, mert kicsinek tűnt.
Mindenesetre, már nálunk maradt, csak a napi 2*fél óra séta helyett 2*2-t kell vele menni 😂 De imádjuk.
Csak gondoltam szólok !!!!
14-es, jártunk mi is hasonlóan, csak egy menhelynél. Odaadtak egy kölyökkutyát, mint közép termetű keverék. Szép nagy kaukázusi lett belőle, ami egy óvodás gyerek mellé nem a legszerencsésebb.
Nem szeretnélek kedves kérdező ezzel elijeszteni a menhelyektől, ez több, mint 10 éve történt, akkor még nagyon máshogy mentek a dolgok. Odamentünk és két perc után oda is adták az egyetlen kölyökkutyát.
Inkább csak szeretném felhívni a figyelmed, hogy menhelyekkel is óvatosnak kell lenni. Többször látogasd meg a kutyust örökbefogadás előtt és próbáld kitudakolni a múltját a gondozóktól.
#16 sajnos a menhelyek nem genetikusok, nem tudják pontosan megmondani mekkora lesz az adott kölyök ha felnő. Tévedhetnek, általában nem látják se az apát se az anyát hogy tudjanak tippelni, sőt a közepes illetve nagytestű fajták kb pár hónapig ugyanakkorák szoktak lenni, majd értelemszerűen a nagy gyorsabban nagyobbra nő. Nálunk mikor hoztuk a menhelyről 20-28 kg közé tették a felnőtt súlyát mondván hosszúak a lábai... a végleges súlya 12-13 kg lett és kb akkora lett mint egy Angol Cocker spániel. De legalább a testalkata olyan amit megálmodtam (atletikus mini Vizsla szerű)
Nálunk például a múltját nem akarták teljesen elárulni, amit megértek néha jobb nem tudni hol vagy mi történt vele kicsiként...az embernek ilyenkor akaratlanul is beleszakad a szíve és sokszor elkapják ezek a érzések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!