Nem csak tenyésztőtől lehet fajtatiszta kutyát szerezni.
2021. febr. 19. 21:20
12/20 A kérdező kommentje:
Tuti hogy nem fajtiszta, a tesóménak ilyen kuvaszos beütése is van először azt is hittük hogy az na de az állat orvos azt mondta egészen biztos hogy nem az, illetve nem fajtiszta,
És egyébként sajnálatból lett elhozva "Rossz gazdától"
Oltást megkapta , féregtelenítve lett, kapott könyvet is de az állatorvos csak annyit írt be hogy : Eb
És a videóban megláttam beírtam oda hátha tudja valamelyik néző milyen fajta, na de nem jött semmi válsz, így jött a GYK
2021. febr. 19. 21:26
13/20 anonim válasza:
#12, csak tenyésztőtől lehet fajtatiszta kutyát 'szerezni'. Ha esetleg nem tudnád ott ugyanis alap kitétel a tk. Enélkül pedig a kutya keveréknek számít.
De ha megnézed a fehér juhász standardját, eleve megnézel néhány fehér juhászt, máris látod, hogy ez a kutya miért nem az. Tudom, ez bonyolult már, de attól, hogy fehér a szőre és áll a füle, még nem lesz fehér juhász.
2021. febr. 19. 21:31
14/20 anonim válasza:
Én nem mondtam azt, hogy ez fehér juhász, Én Husky keverékre tettem le a voksom, és attól még lehet fajtatiszta egy kutya, hogy nem törzskönyves. Ha két fajtatiszta Huskynak lesz kölyke akinek nincs törzskönyve, még nem lesz Husky Kuvasz keverék. Papír ide vagy oda, az számít, hogy mi van a vérében.
2021. febr. 19. 22:36
15/20 anonim válasza:
A fajtatisztaság nem kinológiai, hanem jogi fogalom.
És 2 fajtatiszta kutyának nem lesz gyereke, csak ha tenyésztő lehoz egy almot, és akkor törzskönyv is lesz.
Ha nincs tk, nem fajtatiszta a kutya. Ez ennyire nagyon egyszerű. Ahogy mondhatodnte, higy svájci vagy, ha nincs állampolgárságod, nem vagy az.
2021. febr. 20. 13:21
18/20 anonim válasza:
Szerintem ez hülyeség és a mai Világ f@szsága. Fajtatiszta azt jelenti, hogy két egy fajtába tartozó egyed párzásából születő kölyök az szintúgy fajtatiszta. Az hogy erről van-e papír vagy nincs, az a genetikát nem érdekli. Ha kettő fajtatiszta tacskó párzásából lesznek kölykök, azok fajtatiszta tacskók lesznek, nem pedig tacskó x foxi keverékek. Attól, hogy nincs egy 3-as Golfnak forgalmija, az attól még nem lesz egy Lada x Trabant keverék, hanem egy Golf lesz, csak papírok nélkül. Nem egy rohadt papír határozza meg egy kutya fajtáját.
2021. febr. 20. 17:12
19/20 anonim válasza:
Ha nincs törzskönyve, Te nem tudod megmondani, hogy milyen fajta van még a felmenői között...
2 fajtatiszta kutya pedig nem párzik egymással, nem is tudnak ugyanis ivartalanítási kötelezettséggel vannak eladva...
Ha meg nem, akkor a tenyésztő tudja, hogy nem fogják random pároztatni Őket.
Két fajtatiszta kutya kizárólag tenyésztési programban párzik, máshol nem...
2021. febr. 20. 17:34
20/20 anonim válasza:
Ha laikus vagy, akkor azt hiszed, hogy de amúgy máshol is, pedig nem...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!