Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyák felismerik, ha egy...

A kutyák felismerik, ha egy másik kutyával ugyanabba a fajtába tartozik?

Figyelt kérdés
2010. aug. 17. 12:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Csak nem Cesar Millan könyvét olvasod? :)

Egyébként mikor az én kutyám találkozik fajtabelijével, nem igazán tűnik úgy mintha felismernék egymást.

2010. aug. 17. 15:05
 12/17 A kérdező kommentje:
De, most olvasom másodszorra :)
2010. aug. 17. 16:49
 13/17 zsuzsabazsa ***** válasza:
Ez egy elég érdekes kérdés. Mivel a Cesar- nak erre lehetősége adódott, hogy ezt megfigyelje, nyilván igaza lehet. Mivel azt írja, hogy a sétáknál elvegyülnek, de viszont a pihenőidejükben mindegyik a saját fajtájához vonul. Ilyet egy sima kutyaiskolákban vagy bármilyen telepen nem lehet megfigyelni. Eléggé hihető.
2011. júl. 19. 20:50
 14/17 anonim ***** válasza:
szerintem igen mert van egy basset hound kanom akit mindig átvittem a szomszédba.mert ott volt 2 basset és mikor sétáltatni vittem mindig oda rángatot a keritéshez hogy ö menni akkor spanolni" de csak a bassetekel..van egy goldis ismim öt mondjuk nem szereti
2011. júl. 19. 22:42
 15/17 anonim ***** válasza:

Szerintem felismerik a fajtákat. Én kutyám alapból "vizuális alkat" ha lehet ezt mondani egy kutyára. Tudja a játékait névről, a kedvenc barátait névről (kb 3-4et) akikkel már régóta találkozik. Ha például eldugok neki egy játékot és mondom keresse meg azt a játékot, akkor nem szimatol a szaga után (pedig jellegzetes) hanem keresi szemmel, hogy hol van.

Van olyan fajta amiket alapjáraton nem szeret. Ilyen a westie és a mopsz. Mert sok a negatív élménye vele. Van egy mopsz akit gyűlöl (ezt nem részletezném miért most), és ha mopszal találkozik puffog meg morog rá, amíg le nem fegyelmezem, oda engedem megszagolja és tudja, hogy nem az a kutya. De messziről még csak azt látja, hogy mopsz. Westikkel ugyan ez a helyzet volt, bár ezt mostanában nem figyeltem meg. Vagy nyáron a bullterrier volt neki ilyen... Akár hány bullterriert látott ment neki még annak is aki játszott meg megadta magát, mert 1el összeverekedett agresszív volt vele.

A saját fajtájához meg csak annyit, hogy szerintem azt is felismeri. Van pár lépcsőházzal arrébb egy szuka ugyan olyan kutya. Él hal érte. Pedig nem szereti a kistestű kutyákat, szukákkal is csak úgy meg van. De volt még pár ilyen példa..

2012. febr. 20. 19:45
 16/17 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy felismerik-e, de az én kutyám boxer, és ő inkább azokkal a kutyákkal szeret együtt "bandázni", akik az ő módjára torok-gyilok játékot játszanak, és hasonlóan néznek ki. :)

Az oviban is volt nekik egy külön kis bandájuk: egy másik boxer, az enyém, és egy német juhász, aki szintén így játszott, és a nehéz rombolók is hozzájuk csatlakoztak legtöbbször: staffordshireek, cane corso-k.. :)

A torok-gyilok természetesen nem durva! Csak nem kergetőznek, hanem inkább bírkóznak a kutyák, de irányítottan, és vigyázva egymással, még mielőtt valaki rámtámadna... :)

2012. ápr. 5. 08:24
 17/17 anonim ***** válasza:

Minden válaszban van igazság.

Pl. általában a kistermetű kutyák is szívesebb haverkodnak azokkal, de az is igaz, hogy sok kiskutyás nem ereszti nagyobb kutyák közé az övét, így hát nehéz ezt természetesnek venni.

Nálam a kis kutya simán imádja a nagyokat is, de egy biztos, hogy a vele egy súlycsoportban lévőket, tehát egy picit nagyobbat már nem részesíti előnyben.

Az ismerős yorkikat nagyon szeretné, de azok sajnos tojnak rá:(

Az is igaz, hogy ő mint yorki nem egy magának való, inkább barátkozós fazon:)

2012. ápr. 5. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!