Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Társasházi SzMSz-ben meghatáro...

Társasházi SzMSz-ben meghatározhatják a tartható kutyák számát?

Figyelt kérdés
Ingatlan vásárlás előtt állok. Az egyik társasház SzMSz-ében és házirendjében az íródott, hogy maximum egy kistestű kutya tartható lakásonként. Nekem három kutyám van. Eddig sehol nem volt velük probléma, ügyvéd pedig azt mondta, hogy ezt jogellenes meghatározni. Én ennek ellenére nem szívesen költöznék így oda. Van valami tanácsotok hogy hogyan lehetne ezt megoldani vagy egyszerűen csak keressek egy másik lakást?

2021. febr. 18. 17:49
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
59%

Sokmindent meghatározhatnak, te meg tulajdonosként sokmindent leszarhatsz!

Falakon belül azt csinálsz amit akarsz!

Akár át is építheted a válaszfalakat, az egész lakás beosztását!

Továbbá ha van belső udvar akkor a lakásod nagyságának hányadában van használati jogod, leginkább az ajtód / ablakod előtti részen!

A faladra azt raksz kívül belül amit akarsz, ablakot cserélhetsz, ha elkezdenek okoskodni akkor te is támadj be mindenkit hogy miért pakol ki az udvarra, miért rak balkonládát a falra vagy stb.

Közösképviselők önmaguktól nem szoktak ugrani semmire, (csoda, ha foglalkoznak bármivel is) csak ha valaki uszítja őket, arra meg könnyen rájössz ki az!

2021. febr. 18. 18:33
 12/19 anonim ***** válasza:
76%

11: azért ne felejtsd el, hogy a többi lakónak is vannak jogai! Pl. a csendes környezethez.

Nem azt állítom, hogy a kérdező kutyái 7/24 ugatnak-morognak, de sajnos rengeteg ilyen eset van...

2021. febr. 18. 18:36
 13/19 anonim ***** válasza:
89%
En ugy tudom, hogy magat a tartast nem korlatozhatjak, de a darabszamot igen ... elnezest, ha rosszul tudom.
2021. febr. 18. 18:38
 14/19 anonim ***** válasza:
58%

A házirendek írói, legyen az társasházi, iskolai vagy más, rendszeresen azt képzelik magukról, hogy bármit törvénybe iktathatnak. Később szoktak döbbenten pislogni, amikor értésükre adják, hogy nem így van, mert a kis szabályzataik nem mondhatnak ellent semmilyen magasabb rendű jogszabálynak, rendeletnek, törvénynek, az Alaptörvénynek, stb.

A ház nem korlátozhatja sem azt, hogy hány kutyát tartasz, sem azt, hogy mekkorát. Ez ugyanis a magántulajdonhoz való jog sérelme lenne. Volt már ilyen per, és a kutyatulajdonos nyert. Nem lehet ilyet és kész, akkor sem, ha a T. Lakóközösség a fején pörögve kezd el sírni. Senkit nem érdekel, mit gondolnak vagy mit szeretnének.

2021. febr. 18. 18:42
 15/19 anonim ***** válasza:
27%

14: rosszul emlékszel!

a #6-ban linkeltem a Kúria ítéletét! Az a mértékadó.

2021. febr. 18. 18:46
 16/19 anonim ***** válasza:
84%
Igazából teljesen mindegy, jogosan szabályozzák-e vagy nem. Mert hiába áll akár a te oldaladon a jog, egy pokol lesz az életed, akár egy id*óta még bántalmazhatja is a kutyáidat. Inkább keress olyan lakást, ahol békében élhettek.
2021. febr. 18. 18:50
 17/19 A kérdező kommentje:
Igazad van, 16-os, egyetértek. Igazából kevés lakásos társasház, úgyhogy szerettem volna a lakók beleegyezését kérni, de az eladó nem nagyon akar ebben közreműködni, úgyhogy lehet hogy ebből másik ingatlan lesz.
2021. febr. 18. 18:58
 18/19 anonim ***** válasza:
78%
Egyebkent se mentek volna bele valoszinuleg 3 kutyaba, nem ismernek, nem lehet tudni mennyire tartod jol oket. 3 kutya azert mar iszonyu zajt tud csapni egy lakasban, ha nincsen foglalkozva veluk.
2021. febr. 18. 19:35
 19/19 A kérdező kommentje:
Idősek, kettő már nagyon, egész nap alszanak. Én pedig otthon dolgozom, úgyhogy mindig van velük foglalkozva. Én sem szeretem egyébként az ugatást és az olyan gazdikat akik nem foglalkoznak rendesen az állataikkal, tudom sajnos hogy sok van.
2021. febr. 18. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!