A vaddisznó hajtó kutyáknak kötelező a munkavizsga, valamint van méretkorlátozás? Kérlek ne itt vezessétek le a feszültséget, félig laikusként kérdezem
Köszönöm a válaszokat!
Csak azért kérdeztem, mert olvasgattam, hogy a vaddisznós vizsgán terrierek, kopók, fürjészebek, ezek keverékei vehetnek részt
És akkor mi van a többi fajtával?
Például az argentin dogok nekik kicsit más a hajtóstílusuk, lefogják a disznót
Akkor őket már nem is lehet használni?
80 kilos kutyam nem kimondottan egy apportirozo fajta, nem labdazik es nem hozza vissza az eldobott botot ... egyedul a vaddisznot hozza vissza :))) Szerintem gerjed a szagukra, de nem bantja oket csak ott bohockodik. Disznok is csak az elejen feszkoznak es vagy elmennek, vagy egy ido mulva mar nem foglalkoznak a kutyaval.
Mondjuk en mindig felek, de szerencsere meg nem tortent baj. Amikor az oktatonkat megkerdeztem, hogy ilyenkor mi a helyes viselkedes, rohogve csak annyit mondott: "futas!" :D
5-ös:
Majd ha a 80 kilós kutyád oldalát felszakítja egy kan agyara és elvérzik a kezedben, nem lesz olyan vicces. Vadállatok, hagyja békén őket a kutyád.
Tényleg nem értek annyira hozzá, azért kérdezem, hogy egyéni vadászatokon akkor szabad?
Törvényileg van tiltva, vagy az illetékes vadásztársaság engedélye kell hozzá?
Egyéni vadászat nem úgy működik, hogy felkelsz reggel, beöltözöl és elmész vadászni. Azt is jelenteni kell a vadásztársaság felé, személyesen be kell menned először hozzájuk, aznap, mielőtt kimész. Utána meg le kell jelentkezned, hogy mit lőttél.
Én úgy tudom, hogy oda is kell 2 év feletti kutyához vizsga, de inkább kérdezd meg tőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!