Hazugság amit eddig tudtam a kutyákról?
Tehát eddig úgy tudtam, hogy a kutyák a magánhangzókat hallják, épp ezért nem szabad olyan parancsokat használni amibe ugyanolyan sorrendben ugyanazok a mgh-k vannak. Pl. állj, láb, várj, mert ezeket nem tudja megkülömböztetni.
Ugyanígy voltam a névadással is, Zira kutyám mellé került egy másik akit Lizának hívtak, de átneveztem pont amiatt hogy tudjam őket külön szólítani.
Na most, sok kutyás tartalmat nézek és rátaláltam erre a videóra, amibe a 4 kutyájának név szerint ad instrukciókat . Ebbe csak az a fura hogy ha jól hallom, akkor van köztük egy Nala és egy Maja. Hogyan tudják mégis akkor melyikük nevét mondta?
Valaki fel tudna világosítani, hogy ez akkor hogy is működik?
Ti használtok "ugyanolyan" vezényszavakat? Érti a kutya?
Teljesen mindegy mit mondasz a kutyanak ... kepzeld el, nem tud emberul :) A viselkedesedbol es a hangsulybol erzi, hogy mi az elvaras ... a begyakorlott paracsszavak meg siman memoria.
Azt mondasz amit akarsz, a kutya nem a fonetikat erti :)))
Ha ezen a logikán gondolkodunk akkor a csaj Máyá és Nala-nak ejti őket.
Amúgy meg szerintem ez hülyeség.
A kutya hallja amit mondunk, minden egyes betűt hall, nem csak a magánhangzókat. Tehát ezáltal megtudja különbötetni a hasonló szavakat is.
Na meg van egy olyan tiktok challenge is, hogy a kutyát megpróbalják átverni azzal, hogy etetéskor az okey helyett hasonló szavakat mondanak mint pl. az octopus. Mindegyik megindulna, de rájönnek, hogy a gazdi szórakorik velük.
A kutyák úgy értik meg az ember nyelvét, ahogy mi tanulunk idegen nyelvet.
De ne magát a szót érti meg, csak amit hozzá kapcsol érzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!